Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Svozil o Lotyších: Neřekl bych, že to byl slabý soupeř, ale měli bychom je porazit

Ani gólová trefa Stanislava Svozila nepomohla porážku s Lotyšskem odvrátit.
Ani gólová trefa Stanislava Svozila nepomohla porážku s Lotyšskem odvrátit.Profimedia
Zápas s domácí Kanadou na mistrovství světa dvacítek v Edmontonu obránce Stanislav Svozil (19) vynechal, proti Lotyšsku už zase naskočil. Českým hokejistům pomohl vstřeleným gólem, konečné porážce 2:5 ale nezabránil.

Lotyši byli dosud nejslabším týmem ve skupině A. Ze tří zápasů získali jen bod za prohru v prodloužení se Slovenskem. "Sledovali jsme je celý turnaj. Neřekl bych, že to byl slabý soupeř," řekl Svozil, ale s dovětkem, že papírově by Češi měli Lotyše porazit.

Proč tedy nakonec hokejisté Lotyšska slavili překvapivé vítězství? "Více si šli za výhrou, byli obětavější a zaslouženě vyhráli," zhodnotil český obránce. Čechům se nevydařil vstup do zápasu, v polovině první třetiny prohrávali 0:2. "Pokud do zápasu vstoupíte hůř, je to vždycky složité. My začali hrát dobře až ve třetí třetině. To už bylo pozdě," dodal.

Svozil v polovině zápasu vyrovnal na 2:2. "Za nerozhodného stavu se startuje od nuly, ale my jsme za pár minut dostali další dva góly. Pak to bylo těžší a těžší," litoval bek, který předešlý duel s Kanadou vynechal. "Měl jsem problémy s ramenem, nebo ještě mám. Věřím, že na čtvrtfinále už to bude v pohodě," okomentoval Svozil své potíže.

Kompletní statistiky z utkání Česko - Lotyšsko

Díky prohře Slováků s Finskem měli Češi postup do vyřazovacích bojů jistý už před zápasem. Překvapivá výhra poslala dál i Lotyše, do play off se nakonec nedostali reprezentanti Slovenska.

Český tým po porážce klesl na čtvrté místo v tabulce. Ve čtvrtfinále se utká se Spojenými státy americkými. "Je jedno, koho dostaneme. Bude záležet na tom, jak se připravíme. Pokud budeme hrát tak jako proti Finsku, určitě máme šanci," dodal Svozil.