Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Světový pohár v běhu na lyžích v lednu v Novém Městě nebude. Svaz nemá peníze

Zatím naposledy se nejlepší lyžaři představili v Novém Městě v lednu 2020.
Zatím naposledy se nejlepší lyžaři představili v Novém Městě v lednu 2020.ČTK / Libor Plíhal
Světový pohár v běhu na lyžích v Novém Městě na Moravě, který se měl konat od 31. ledna do 2. února 2025, se neuskuteční. Mezinárodní lyžařská federace (FIS) dnes na webu uvedla, že Svaz lyžařů České republiky se pořadatelství vzdal z ekonomických důvodů.

Do Nového Města na Moravě, které v minulosti hostilo i etapy prestižní Tour de Ski, se měl Světový pohár v běhu na lyžích vrátit po pěti letech. Ve Vysočina Areně, jež pravidelně hostí i vrcholné akce v biatlonu a v létě v jízdě na horských kolech, závodili klasici v SP naposledy v lednu 2020. Závody plánované na další rok musely být zrušeny kvůli opatřením v době koronavirové pandemie.

FIS uvedla, že jedná s národními svazy a organizátory o tom, kdo Nové Město v kalendáři příští sezony nahradí. Řešení federace oznámí koncem září během podzimního zasedání FIS.

Česko má v ročníku 2024/25 uspořádat Světový pohár ve snowboardcrossu, který bude od 23. do 25. ledna hostit Dolní Morava. Na startu bude chybět olympijská vítězka ze Soči 2014 a dvojnásobná mistryně světa Eva Adamczyková, jež v červnu kvůli těhotenství přerušila kariéru.