Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Střelec Kubalík a nahrávač Hronek pomohli Detroitu k výhře, asistenci si připsal i Faksa

Střelec Kubalík a nahrávač Hronek pomohli Detroitu k výhře, asistenci si připsal i Faksa
Střelec Kubalík a nahrávač Hronek pomohli Detroitu k výhře, asistenci si připsal i FaksaProfimedia
Útočník Detroitu Dominik Kubalík (27) pomohl v NHL jedním gólem svému týmu k výhře 4:2 nad Columbusem. Dvěma asistencemi na sebe upozornil také obránce Red Wings Filip Hronek (25). Radek Faksa (28) nahrávkou přispěl Dallasu alespoň k bodu za prohru s Minnesotou 5:6 po samostatných nájezdech.

Columbus – Detroit 2:4

Kubalík svou desátou brankou v sezoně zvýšil v 18. minutě na 2:0 pro Detroit. Český útočník v přesilovce dostal nabito od Hronka a střelou z první nedal brankáři Joonasovi Korpisalovi šanci. Sedmadvacetiletý útočník zaznamenal 24. bod v sezoně a stále si drží průměr bod na zápas.

Detroit ve druhé části zvýšil na 3:0 a opět u toho byl Hronek. Český bek znovu řídil přesilovkovou akci, tentokrát si ale místo Kubalíka vybral Švéda Lucase Raymonda, jenž z ostrého úhlu nezaváhal. Hronek v dosavadním průběhu sezony získal 22 bodů a je nejproduktivnější z českých beků.

"Dnešní zápas dokázal, jak důležité pro nás jsou přesilovky. Dvěma góly v početní výhodě jsme navýšili náskok a uklidnili jsme se. Když se nám nedaří v plném počtu, musíme si pomoct speciálními formacemi," řekl trenér Detroitu Derek Lalonde.

Detail zápasu Columbus – Detroit 2:4

Dallas – Minnesota 5:6 sn

Dallas doma s Minnesotou v úvodu třetí třetiny prohrával již 1:5, během deseti minut ale dokázal čtyřgólovou ztrátu smazat a poslal zápas do prodloužení. Asistencí se na vyrovnání podílel i Faksa, jenž pro Masona Marchmenta připravil branku na 4:5. Domácí velký obrat až ke dvěma bodům nedotáhli. V samostatných nájezdech narozdíl od Minnesoty jednou neproměnili a prohráli 5:6. Hattrickem a jednou asistencí se blýskl Roope Hintz.

"Byl to zápas jak na horské dráze. V první třetině se nám i přes vstřelený gól moc nedařilo. Ve druhé soupeř vyrovnal, ale my odpověděli čtyřmi góly v řadě. Třetí část zase patřila Dallasu, jenž smazal čtyřgólovou ztrátu. Klobouk dolů před tím, že zbytek zápasu nezabalili a zmáčkli nás. Jsem rád, že jsme tak dobrý tým nakonec dokázali porazit," hodnotil duel útočník Wild Ryan Reaves.

Detail zápasu Dallas – Minnesota 5:6 sn

Další zápasy NHL

San Jose s Tomášem Hertlem a Radimem Šimkem podlehlo Buffalu 3:6 a prohrálo šestý z posledních sedmi zápasů. Výhru Sabres řídili dvougólový Jack Quinn a Dylan Cozens, jenž zaznamenal tři asistence. Češi se bodově neprosadili.

Chicago, jemuž nemohl pomoct zraněný brankář Petr Mrázek, podlehlo New York Islanders 0:3. Domácí vstřelili všechny tři góly ve druhé třetině. Do hry nezasáhl ani gólman Winnipegu David Rittich. Přednost dostal Connor Hellebuyck a vychytal výhru 5:2 nad Anaheimem.

Kompletní výsledky zápasů NHL

Aktuální tabulka NHL