Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Stoprocentní Motor. České Budějovice vyhrály potřetí v řadě, Litvínov porazily 6:3

Martins Dzierkals právě překonává Šimona Zajíčka.
Martins Dzierkals právě překonává Šimona Zajíčka.Profimedia
České Budějovice porazily v předehrávaném zápase 4. kola extraligy Litvínov 6:3 a vyhrály i třetí zápas v sezoně. Dvěma góly a asistencí se na výhře Motoru podílel kapitán Milan Gulaš (36), jenž se posunul do čela produktivity soutěže. Severočeši ve druhé třetině stáhli dvougólové manko, ale nakonec si připsali třetí nezdar a nadále čekají na premiérový bodový zisk. Budějovice si pojistily první příčku, hosté klesli v neúplné tabulce na poslední.

V brance Litvínova dostal poprvé v sezoně šanci Denis Godla, který v minulém ročníku vychytal Vervě dvě vítězství v Budvar areně. Na začátku zápasu přežil se spoluhráči první přesilovku domácích, v 6. minutě ale inkasoval, když jej překonal kapitán Motoru Gulaš.

Českobudějovičtí byli střelecky aktivnější a ještě v první části se dočkali i druhého gólu. Po Gulašově přihrávce překonal Godlu přesnou střelou od modré čáry obránce Jan Štencel.

Na přelomu první a druhé třetiny hosté nevyužili početní výhodu, následně ale skórovali v oslabení. Dominika Hrachovinu překonal z brejku Filip Helt. Domácí Lukáš Pech poté trefil tyč, ale z gólu se radoval opět Litvínov. Po samostatné akci a objetí branky se prosadil Andrej Kudrna.

Motor rychle ztracené vedení nepoznamenalo. V polovině zápasu mu vrátil vedení bezprostředně po buly Pech a kouč Vladiomír Růžička stáhl Godlu ze hry. Jeho nástupce Šimon Zajíček ale domácí nezastavil. Za necelé dvě minuty jej v přesilovce prostřelil Gulaš a ve 36. minutě posunul Jihočechy k vítězství v další početní výhodě Martins Dzierkals.

České Budějovice měly poté šanci duel definitivně rozhodnout v početních výhodách, šestý gól ale nepřidaly a v 50. minutě v oslabení inkasovaly. Premiérovou branku v extralize si připsal lotyšský reprezentační obránce Kristaps Zile. Více zdramatizovat duel se nicméně Litvínovu nepodařilo, naopak Zajíčka překonal ještě Martin Hanzl.

Statistiky utkání České Budějovice – Litvínov

Tabulka extraligy

Program dalších zápasů