Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Srbové pojedou na ME bez kapitána Teodosiče, trenér ho vyřadil z nominace

Miloš Teodosič se nevešel do kádru srbské reprezentace pro ME.
Miloš Teodosič se nevešel do kádru srbské reprezentace pro ME.Profimedia
Srbští basketbalisté, kteří budou druhým soupeřem české reprezentace na zářijovém mistrovství Evropy v Praze, se na šampionátu představí bez dosavadního kapitána Miloše Teodosiče (35). Trenér Svetislav Pešič (72) se rozhodl hvězdného rozehrávače vyřadit z nominace.

"Na rovinu jsem mu řekl, že už mu nemůžu zaručit takové postavení a tolik prostoru jako dříve. Že dostanou šanci jiní hráči, kteří nám v této chvíli mohou nabídnout více. Sedli jsme si a rozsekli to," řekl dnes Pešič na tiskové konferenci týden poté, co se informace dostala neoficiálně na veřejnost.

"Samozřejmě mi volala spousta novinářů, ale nic jsem jim neřekl. Jsem reprezentační trenér a mým úkolem je vést národní mužstvo a zajistit mu klid. Nebylo to snadné rozhodnutí. Ale tohle není lehké u žádného hráče. Možná byl trochu překvapený, ale ve sportu a životě to takhle chodí," prohlásil srbský kouč, který v minulosti vedl i německou reprezentaci nebo Barcelonu.

Teodosič má za sebou úspěšná angažmá v Olympiakosu Pireus a CSKA Moskva, s kterým vyhrál v roce 2016 Evropskou ligu. V dresu řeckého týmu si zase v roce 2010 vysloužil ocenění pro nejužitečnějšího hráče prestižní soutěže. Byl také vyhlášen nejlepším hráčem v Evropě. S reprezentací vybojoval stříbro na olympijských hrách v Riu de Janeiro a na mistrovství světa 2014 a evropském šampionátu před 13 lety.

V roce 2017 se vydal do NBA. V Los Angeles Clippers se mu však nedařilo. Po dvou letech se vrátil do Evropy a posílil Boloňu. Letos s italským týmem vyhrál Evropský pohár a byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem závěrečného turnaje.