Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Španělské podnebí Escalanteho schopnostem svědčí, Cádiz vylétl z pásma sestupu

Cádiz si doma poradil s Gironou 2:0.
Cádiz si doma poradil s Gironou 2:0. AFP
Cádizu potvrdil úspěšné výkony a výsledky na vlastním stadionu, kde v novém kalendářním roce ještě neprohráli, a porazili ve 21. kole La Ligy Gironu 2:0. Klíčovým momentem duelu se ukázala být situace už ze šesté minuty, kdy vstřelil rozhodující branku Gonzalo Escalante. Kmenový hráč římského Lazia, jenž se v zimě přesunul do Španělska po nepovedeném hostování v Cremonese, se prosadil už ve druhém utkání po sobě. Potvrdil tak, že se mu na Pyrenejském poloostrově daří výrazně lépe, než na tom Apeninském, kde při svých dvou štacích v rámci nejvyšší soutěže skóroval pouze jednou.

Cádiz – Girona 2:0

Na první branku se nemuselo čekat příliš dlouho, jelikož se už po šesti minutách prosadil domácí záložník Escalante. Využil přitom nedůsledného bránění soupeřovy defenzivy v pokutovém území a i s přispěním teče usměrnil míč pod břevno. Zanedlouho mohl být rozdíl ve skóre již dvoubrankový, nebezpečný pokus Rogera Martího z hranice šestnáctky však skvělým zákrokem zneškodnil Paulo Gazzaniga.

Statistiky zápasu Cádiz –⁠ Girona
Statistiky zápasu Cádiz –⁠ GironaOpta by Stats Perform

Argentinský brankář už byl ale krátký na přízemní střelu Sergia Guardioly, jenž ve 34. minutě zamířil přesně k pravé tyči a dodal Pirátům potřebný klid na kopačkách. Po změně stran zajímavých příležitostí výrazně ubylo a k vidění byl bojovný fotbal kolem středu hrací plochy. Až v 69. minutě dokázala poprvé výrazněji ohrozit soupeřovu bránu Girona.

Po centru z levé strany se k hlavičce dostal Santiago Bueno, míč však prolétl jen vedle brankové konstrukce. Žlutá ponorka si svůj dvougólový náskok s přehledem hlídala a nepouštěla se do zbytečných ofenzivních výpadů. S jasnými taktickými pokyny se jí tak podařilo bez problémů dotáhnout utkání do vítězného konce.

Aktuální tabulka La Ligy
Aktuální tabulka La LigyLivesport