Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Smutná zpráva z Británie. Americký hokejista Johnson zemřel po nešťastném zásahu bruslí

Johnson zemřel po nešťastném zásahu bruslí.
Johnson zemřel po nešťastném zásahu bruslí.Profimedia
Po zásahu bruslí do krku zemřel v sobotu americký hokejista Adam Johnson (†29), bývalý hráč NHL či německé a švédské ligy. Tragédie se odehrála v Sheffieldu při utkání britského poháru, hráč Nottinghamu prohrál boj o život po převozu do nemocnice. O jeho úmrtí v neděli dopoledne informoval jeho klub na sociálních sítích.

Neštěstí se událo v utkání Challenge Cupu. Johnsona podle médií zasáhl nůž brusle soupeře, který ztratil rovnováhu. Masivně krvácejícímu hráči poskytli lékaři hned na ledě první pomoc a poté byl Johnson převezen do nemocnice. Zápas před zhruba 8000 diváky zůstal nedohrán. V důsledku tragédie odložilo vedení britské ligy všechny nedělní zápasy nejvyšší ostrovní soutěže.

"Nottingham Panthers jsou hluboce zdrceni, Adam Johnson tragicky zemřel po hrozné nehodě v utkání v Sheffieldu. Adam, naše číslo 47, byl nejen vynikající hokejista, ale i skvělý parťák a neuvěřitelný člověk s celým životem před sebou," napsali Panthers na síti X.

Johnson měl za sebou bohatou kariéru v zámoří s 257 starty a 50 brankami v nižší AHL, ale také odehrál 13 utkání a vstřelil jeden gól a na tři přihrál v elitní NHL v barvách Pittsburghu. V sezoně 2020/21 hrál švédskou ligu za Malmö, v minulém ročníku působil v německé DEL a v dresu Augsburgu ve 45 zápasech zaznamenal sedm gólů a 15 asistencí.