Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sluchátka na uších světové jedničce nepomohla. Už tu možná nikdy hrát nebudu, vzkázal Price

Sluchátka na uších světové jedničce nepomohla. Už tu možná nikdy hrát nebudu, vzkázal Price
Sluchátka na uších světové jedničce nepomohla. Už tu možná nikdy hrát nebudu, vzkázal PriceProfimedia
Byl jasným favoritem, mistrovství světa už jednou dokázal vyhrát, je ale možné, že už další titul nepřidá. Poté, co Velšan Gerwyn Price (37) schytal debakl 1:5 ve čtvrtfinálovém souboji s Gabrielem Clemensem (39), na svém Instagramu s hořkostí oznámil, že to bylo možná naposledy, co v londýnské Alexandra Palace hrál.

Vypadá neohroženě, pokud hodí 180 nebo zavře na vysoké číslo, euforicky slaví. Když prorazil mezi elitu, byl s postavou ragbisty ve světě šipek unikát. Sportovec mezi tloustnoucími rivaly. Možná i díky svému přístupu ke sportu, životosprávě a tréninkové píli se stal úspěšným. Jenže teď je něco jinak.

Suverén narazil. Čtvrfinálové klání s pro mnohé neznámým Gabrielem Clemensem projel na plné čáře, když ztratil pět setů za sebou. Publikum, které začalo tušit senzaci, Priceovi zrovna nepomáhalo. Jásot při úspěchu outsidera, bučení na favorita… Price pak zastavu 1:3 na sety přišel na pódium ve sluchátkách. Odehrál fantastický první leg, zavřel na 81 a tak nějak provokativně hecoval fanoušky, že už je neslyší. To bylo z jeho strany ale vše…

Price navíc dosáhl pouze toho, že povyk z publika byl ještě hlasitější. Obrovská sluchátka nebyla úplně komfortním doplňkem, občas překážela a tak je Price sundal a vzal si aspoň špunty do uší. Ale ani to nepomohlo. "Nevím, jestli tu ještě někdy budu hrát," oznámil skoro až uraženě po zápase na svém instagramu. 

Rival Van Gerwen reaguje

Šampion nedokázal z hlavy vytěsnit atmosféru zápasu, kdy si fanoušci jednoduše přáli senzaci. A ta přišla. "Je to frustrující. Celý rok hrajete, abyste se na tento turnaj připravili. A pak přijde tohle. Byl jsem z toho úplně vyřízený, ale přeji hodně štěstí všem, kteří se turnaje ještě zúčastní," napsal Velšan.

Hned po Priceovi nastupoval do čtvrtfinálového zápasu jeho velký rival Michael van Gerwen a když smetl z pódia Chrise Dobeyho, přišla logicky řeč i na Priceova sluchátka. "Bylo to bizarní…," popsal svůj pohled na věc Van Gerwen. "Na jeho místě bych to nedělal. Ten chlap kolem sebe něco vytvořil a zbavit se toho je velmi obtížné, zvlášť tímto způsobem. Myslím, že je lepší to ignorovat. Možná se ta nenávist proti němu zhoršuje, ale musí se nad to povznést. Je příliš dobrý na to, aby se nechal fanoušky vyřadit ze hry," myslí si nizozemský šipkař, který v Ally Pally dál usiluje o svůj čtvrtý triumf.

Raději neslyšet

Sluchátka na uších šipkaře se na pódiu mistrovství světa objevila zřejmě vůbec poprvé. Price ale jejich použitím vyhrožoval už v průběhu letošního turnaje. Po vítězném zápase s Raymondem van Barneveldem se necítil zrovna komfortně. "Nebylo to příjemné, a myslím, že kdyby hrál Raymond v zápase lépe a měl šance, tak se emoce z publika proti mě obrátí ještě více. Asi bych si nasadil sluchátka, ale teď to nebylo nutné," vyprávěl po zápase třetího kola. "Někdy stačí špunty do uší. Poprvé jsem to zkusil doma během vánočních prázdnin právě se špunty, ale i tak jsem toho slyšel dost. Se sluchátky na uších jsem už ani neslyšel své děti, takže vím, že fungují dobře," smál se při pozápasovém rozhovoru.

Po čtvrtfinále už mu do řeči nebylo. Gerwyn Price doplácí na to, že je tak trochu svůj, často provokuje a někdy nedokáže ustát dění u terče. Svědky toho byli i diváci na European Tour v Praze na Královce, když se ho po prohře snažil konejšit Adrian Lewis a Velšan reagoval vztekle a ani nepodal rivalovi ruku. "Lidé si o mně udělali špatnou představu na základě pár drobností, které se staly před několika lety. Rád bych dostal šanci ukázat, kdo skutečně jsem," líčil v průběhu letošního MS. Bohužel se mu to zatím nedaří.