Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Slavia v derby rezerv srazila Spartu 4:2, Opava padla v Olomouci a Dukla dál tápe

Aktualizováno
Slavia v derby rezerv srazila Spartu 4:2, Opava padla v Olomouci a Dukla dál tápe
Slavia v derby rezerv srazila Spartu 4:2, Opava padla v Olomouci a Dukla dál tápeTwitter SK Slavia Praha
Druholigové derby rezerv pražských "S" mělo jasný průběh, Slavia ho rozhodla už v prvním poločase, který vyhrála 3:1. B-tým Sparty se ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE krčí s jedním bodem na 14. místě a nedaří se ani Dukle, která pod trenérem Petrem Radou (63) prohrála i třetí zápas a je poslední. V sobotu vyhrál Vyškov nad Táborskem, Jihlava v Chrudimi a Líšeň otočila duel ve Vlašimi, díky čemuž poskočila na první místo. V neděli porazilo "béčko" Olomouce Opavu a Varnsdorf vyzrál na Prostějov.

Ambiciózní představení Slezanů na body v Olomouci nestačilo. Všechny příležitosti hostů zlikvidoval skvěle chytající Jakub Trefil a v samotném závěru přisoudil tři body Sigmě Michal Galus. Kouč hostů Roman West přihlížel těsné prohře od 28. minuty pouze ze zámezí, jelikož si od rozhodčího vysloužil za své přehnané protesty červenou kartu.

Tabulka FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY

Olomoucká rezerva zažívá povedený vstup do druhé ligy, kam postoupila z MSFL. V souboji „béček“ nejprve vyzrála na Spartu a cennou remízu si přivezla z Jihlavy. Opava, kterou před sezonou opustili nejlepší střelci z minulého ročníku Matěj Helešic a Denis Darmovzal má zatím kromě vítězství 3:0 nad Duklou dvě porážky.

Statistiky zápasu Olomouc B - Opava

Varnsdorf si na svém stadionu poradil s Prostějovem a po vítězství 2:0 se posunul na průběžnou šestou příčku. Duel rozhodl dvěma góly ze značky pokutového kopu druhý nejlepší střelec minulého ročníku Bojan Djordjič. Hosté si tak zapsali první porážku v novém ročníku.

Statistiky zápasu Varnsdorf - Prostějov

Hlavní postavou derby byl Štěpán Beran, který jeden gól dal a na druhý přihrál. Poprvé se prosadil v sedmé minutě z penalty a v závěru poločasu zapsal asistenci na branku Martina Šuberta. Mezitím se prosadili ještě Daniel Fila a sparťan Petr Pudhorocký. I v druhé části dominoval B-tým "sešívaných", jen dvě minuty po přestávce zvýšil Alexandr Bárta, v závěru už jen korigoval z penalty svým druhým gólem Pudhorocký.

Statistiky zápasu Slavia B - Sparta B

Dukle se pod Radou nedaří. Do zápasu v Třinci sice vstoupila aktivně, jenže do vedení šli ve 33. minutě domácí. Přes tři obránce Dukly propadl centr k Tomáši Omastovi a třinecký záložník i přes rychlé vyběhnutí gólmana Jana Čtvrtečky umístil míč k tyči. V 50. minutě se navíc zbytečně vyžlutil Štěpán Šebrle. I přesto byla Dukla aktivní, v 74. minutě ale zhasl její naděje Václav Juřena, který byl u centru za obranu dřív než Čtvrtečka.

Statistiky zápasu Třinec - Dukla

Vyškov udržel neporazitelnost, přestože po první půli s Táborskem po prohrával po gólu posily z Jablonce Martina Nešpora. Ve druhém poločase ale domácí třikrát skórovali. Dva góly zaznamenal Adama Fofana a jeden Bienvenue Kanakimana. Jihočeši tak nenavázali na úvodní dvě remízy, naopak Vyškov si připsal druhý triumf v řadě a v neúplné tabulce mu patří druhé místo.

Statistiky zápasu Vyškov - Táborsko

Solidní vstup do nové sezony zažívá i Jihlava. K plném bodovém zisku v Chrudimi nakročila v první půli, kterou vyhrála 2:0 díky gólům kdy se nejprve trefil host z Plzně Šimon Gabriel a po něm Fares Shudeiwa. Domácí sice Vysočinu přestříleli, ale podařilo se jim jen snížit. V 77. minutě se hlavičkou po rohu dokázal prosadit Filip Firbacher. Jihlava tak  zapsala druhou výhru a dál držela krok s čelem tabulky.

Statistiky zápasu Chrudim - Jihlava

V čele je FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY je po sobotě Líšeň. Brněnský celek prohrával ve Vlašimi od 32. minuty po trefě Daniela Langhamera,v rozmezí 72. až 82. minuty ale hosté duel otočili. Nejprve skóroval Pavel Vandas a po něm z penalty slovenský záložník Adrián Čermák. Líšeň tak i po třech kolech zůstává stoprocentní.

Statistiky zápasu Vlašim - Líšeň