Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Praha tleskala umění mistra světa. Vítězem Czech Darts Open se stal Luke Humphries

Vítězem Czech Darts Open se stal Luke Humphries.
Vítězem Czech Darts Open se stal Luke Humphries.Godfrey Pitt / Actionplus / Profimedia
Vítězem bohatě obsazeného šipkařského turnaje Gambrinus Czech Darts Open se stal úřadující mistr světa Luke Humphries (29), který ve finále suverénně přehrál Kima Huybrechtse (38) z Belgie 8:1 na legy. Anglický šampion předvedl v Praze své mistrovství zejména v semifinálovém duelu proti zázračnému teenagerovi Lukovi Littlerovi (17), ale i titulový zápas pak ovládl velmi přesvědčivě. Nejlepší český hráč Pavel Drtil (51) skončil v osmifinále.

Finálový zápas mezi Humphriesem a Hybrechtsem byl v podstatě jen formalitou. Belgičan, který v osmifinále zastavil senzační jízdu českého amatéra Pavla Drtila, na chladně přesnou ruku Humphriese nastačil. Ten hrál průměry nad 100 bodů a přidal i fantastické zavírání (66,6%), které mu pomohlo i v předchozím utkání s Littlerem. Právě repríza loňského finále mistrovství světa, která se odehrála v semifinále, byla jedním z vrcholů turnaje. Humphries vyhrál 7:4 na legy hlavně díky výjimečné koncovce. 

Publikum male šílelo i při čtvrtinálovém souboji Luka LittleraMichaelem Van Gerwenem. Teprve sedmnáctiletý Angličan zničil holohlavého Holanďana nekompromisně 6:1, ač trojnásobný mistr světa házel nevídaný průměr 112 bodů na tři šipky. Opět se ale ukázalo, že rozhoduje zavírání a v něm "Mighty Mike" selhal, doublem zakončil jen jednu ze šesti možností.

Hrdinou pražského víkendu se stal i český amatérský hráč Pavel Drtil, který se do hlavmí soutěže probojoval přes čtvrteční národní kvalifikaci, aby následně vyřadil dva hvězdné protivníky Joe Cullena a Joshe Rocka. 

Czech Darts Open