Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Letňany na nohou! Drtil si vyšlápl na hvězdného Cullena a v Praze postoupil do druhého kola

Joe Cullen jako by v Praze nevěřil svým očím.
Joe Cullen jako by v Praze nevěřil svým očím.Profimedia
Neuvěřitelný příběh napsal v úvodní den Czech Darts Open Pavel Drtil (51). Český šipkař, který se do turnaje PDC European Tour probojoval skrze čtvrteční domácí kvalifikaci, si v prvním kole v Letňanech vyšlápl na hvězdného Joea Cullena (35). Světovou osmnáctku Drtil porazil 6:4 na legy, přestože do zápasu vstupoval proti podání Angličana.

Cullen – Drtil 4:6

"Pavel Drtil, Pavel Drtil," letňanské publikum mělo o svém hrdinovi pátečního programu jasno. Český šipkař, který zaznamenal proti favorizovanému Rockstarovi průměr 84,27 na tři šipky, se v osmém zápase dne postaral o první senzaci.

Drtil získal proti podání Angličana, jenž v roce 2022 ovládl Masters, klíčový brejk, který v 10. legu zápasu proměnil čtvrtou "matchdart" v postup do druhé kola. V něm se zástupce českých šipek utká s Joshem Rockem.

Parádnímu výsledku českého kvalifikanta nahrála především slabá sportovní forma Cullena, jenž promarnil hned sedm šipek na "double". Angličan, který v průměru na tři šipky házel jen slabých 82,49, přitom stihl nasázet tři maximální hody "180".

Další z Čechů, kteří patří na letňanském pódiu mezi velké outsidery, se představí u terče v 19:30 – Daniel Markovský se pokusí o další senzaci proti vítězi 11 majorů Jamesi Wadeovi.

Livesport Daily #370: Absolutní šipkařská elita a 480 sudů piva. Praha hvězdy láká, říká Korda
Livesport

Czech Darts Open