Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Favorité v čele se Sedlákem neuspěli, překvapivá česká jména čekají v Praze Aspinall či Wade

Nathan Aspinall patří mezi největší hvězdy současných šipek.
Nathan Aspinall patří mezi největší hvězdy současných šipek.ČTK / imago sportfotodienst / Ian Stephen
V pátek krátce po poledni vypukne v pražských Letňanech turnaj European Tour organizace PDC, kterého se zúčastní také čtyři zástupci českých šipek. Už delší dobu bylo jasné, že se populární podnik nebude týkat dvou tuzemských profesionálů Karla Sedláčka a Adama Gawlase, k překvapení všech se ale největším hvězdám současnosti nepostaví ani Vítězslav Sedlák či Alexandr Mašek. Oba totiž ve čtvrteční kvalifikaci neuspěli, a tak se Jamesu Wadeovi či Nathanu Aspinallovi postaví v prvním kole méně ostřílená jména.

Už s předstihem bylo jasné, že na čtyři postupující z kvalifikace čeká hvězdný los – světová osmička Nathan Aspinall, vítěz 11 majorů James Wade či vítěz Masters z roku 2022 Joe Cullen. Nebylo však zřejmé, kdo z Čechů se šipkařských velikánům postaví.

Očekávala se dominance předních hráčů v čele se Sedlákem a Maškem, kteří každoročně bojují o profesionální kartu. První jmenovaný sice postoupil díky volnému losu ihned do druhého kola, v turnaji se ale příliš dlouho neohřál. Sedlák, jenž se v říjnu minulého roku zasloužil triumfem na PDC Challenge Tour o jeden z největších úspěchů českých šipek, nestačil na Daniela Markovského, jenž porazil i další dva soupeře a v pátek vyzve Angličana Wadea.

Další z favoritů Mašek, jenž byl v minulosti velmi blízko zisku karty, se u terče rovněž nezdržel příliš dlouho – v prvním kole totiž nestačil na Jindřicha Ulrycha v poměru 1:6 na legy.

Účast mezi elitou si nakonec vyházeli vedle Markovského také Jiří Brejcha, Pavel Drtil a Michal Šmejda. Zatímco první jmenovaný vyzve Ritchieho Edhouse (39. hráč žebříčku), na jeho krajany čeká podstatně těžší los – Drtil se postaví Cullenovi, Šmějdu čeká Aspinall.

Proč Praha láká šipkaře?

Program v pražských Letňanech odstartuje v pátek ve 13 hodin zápasem mezi Velšanem Robertem Owenem a Nizozemcem Nielsem Zonneveldem, první český zápas pak můžete živě na Livesport.cz sledovat od 14:00.

Livesport Daily #370: Absolutní šipkařská elita a 480 sudů piva. Praha hvězdy láká, říká Korda
Livesport

European Tour: Praha