Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Drtilova senzační jízda skončila. Českému amatérovi vystavil v osmifinále stopku Huybrechts

Drtilovu senzační jízdu ukončil až Belgičan Huybrechts.
Drtilovu senzační jízdu ukončil až Belgičan Huybrechts.ARNE DEDERT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Český amatérský šipkař Pavel Drtil (51) skončil na turnaji Gambrinus Czech Darts Open v osmifinále, bitvu s Belgičanem Kimem Huybrechtsem (38) prohrál 4:6 na legy, přesto v Praze zaznamenal největší úspěch kariéry.

Drtil – Huybrechts 4:6

Drtil si vybojoval účast v hlavní soutěži českého turnaje European Tour v domácí kvalifikaci. Po čtyřech čtvrtečních vítězstvích přidal v pátek skalp Joe Cullena a v sobotu ve velkém dramatu porazil také Joshe Rocka. Jeho snové představení ukončila až nedělní prohra s Huybrechtsem.

Drtil rozehrál zápas velmi dobře a jako první dokázal prolomit soupeřovo podání. Belgičan ale pokaždé našel odpověď a od stavu 3:2 pro sebe získal čtyři z pěti legů. Českého šipkaře tentokrát zradilo zavírání. Na doublech proměnil jen čtyři z 12 možností, to Belgičanova hra byla stabilnější.

Huybrechts se ve čtvrtfinále střetne s lepším z nizozemského duelu Raymond van Barneveld – Jermaine Wattimena.

Už v sobotu skončil v poli poražených loňský vítěz a dvojnásobný mistr světa Peter Wright. Mimo hru jsou po prohrách také první a druhý nasazení hráči turnaje Dave Chisnall a Ross Smith.

Drtilův postup mezi nejlepších 16 hráčů turnaje je senzací a českému šipkaři vynesl na prize money čtyři tisíce liber (120 tisíc korun). Vítěz Czech Open inkasuje 30 tisíc liber (cca 900 tisíc korun).

Czech Darts Open