Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Osmou etapu Vuelty ovládl Roglič a téměř o minutu stáhl ztrátu na lídra O'Connora

Osmou etapu Vuelty vyhrál Slovinec Roglič.
Osmou etapu Vuelty vyhrál Slovinec Roglič.Oscar Del Pozo / AFP
Osmou etapu Vuelty s náročným pětikilometrovým stoupáním do cíle vyhrál slovinský favorit Primož Roglič (34). Trojnásobný vítěz závodu díky druhému vítězství v letošním ročníku stáhl téměř o minutu ztrátu na lídra průběžného pořadí Bena O'Connora (28) z Austrálie.

Roglič několika nástupy roztrhal vedoucí skupinu v závěru etapy o délce 159 km z Úbedy do Cazorly, kde cyklisty čekalo místy velmi prudké stoupání. V něm se člena týmu Red Bull-Bora-hansgrohe udržel jen Španěl Enric Mas, kterého ale Roglič ve spurtu do kopce podle očekávání snadno porazil.

O'Connora, jenž hvězdnému Slovinci vzal červený trikot lídra díky vítězství ve čtvrteční etapě, už v posledních kilometrech tempo neudržel a dojel 17. 46 sekund za Rogličem. Ten i díky 10sekundovému bonusu za výhru stáhl svou ztrátu na druhém místě průběžného pořadí na stále výrazných 3:49 minuty. Na třetí místo se místo Portugalce Joaa Almeidy, jenž dnes výrazně ztratil, posunul Mas.

Oba čeští debutanti na Grand Tour pomáhali týmovým lídrům a dojeli na začátku druhé stovky. Mathias Vacek, jenž už byl ve dvou etapách druhý, obsadil 102. pozici s odstupem 9:21 minuty. Vítěz středeční etapy Pavel Bittner skončil na 111. příčce o další více než minutu zpět.

Výsledky Vuelty