Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

O'Connor vede Vueltu už jen o pět sekund před Rogličem. Van Aert po pádu skončil

O'Connor vede cyklistickou Vueltu už jen o pět sekund před Rogličem. Van Aert po pádu skončil
O'Connor vede cyklistickou Vueltu už jen o pět sekund před Rogličem. Van Aert po pádu skončilProfimedia
Slovinský cyklista Primož Roglič (34) se opět přiblížil čtvrtému triumfu na Vueltě. V dnešní 16. etapě stáhl ztrátu na vedoucího Australana Bena O'Connora (28) o 58 sekund a zaostává za ním už jen o pět vteřin.

Pro vítězství si v mlze a dešti na vrcholu Lagos de Covadonga dojel Marc Soler. Domácí jezdec rozhodl únikem zhruba pět kilometrů před cílem a třetí dílčí úspěch na Vueltě si připsal s náskokem 18 sekund před Italem Filippem Zanou. Třetí byl Brit Max Poole.

O'Connor v závěrečném stoupání nezachytil Rogličův nástup a do cíle dojel na dvacáté příčce. Pět etap před koncem se tak jeho náskok v čele průběžné klasifikace ztenčil na pouhých pět sekund.

Slovinský favorit se po volném pondělí naopak přiblížil čtvrtému triumfu na Vueltě, kterou ovládl už v letech 2019 až 2021. Na jedenácté příčce Roglič na Solera dnes ztratil tři minuty a 54 sekund.

Konečnou byla dnešní etapa pro lídra bodovací soutěže Wouta van Aerta. Belgický jezdec při sjezdu z Collada Llomena ošklivě upadl, poté se sice zkusil ještě na náhradním kole vrátit, ale po chvíli to vzdal a se zkrvaveným kolenem odstoupil.

Rozsah Van Aertových zranění zatím není známý. "Sanitka ho odvezla do nemocnice a tam ho čekají vyšetření. Je to smutný konec, letos nám štěstí nepřeje," uvedl sportovní ředitel stáje Visma Grischa Niermann.

Devětadvacetiletý Van Aert už totiž letos kvůli vážným zraněním z březnového závodu Napříč Flandry letos přišel o klasiky Paříž-Roubaix, Kolem Flander a také o Giro d'Italia.

Mathias Vacek dorazil do cíle na 75. místě, Pavel Bittner byl rovněž s téměř půlhodinovou ztrátou za vítězem na 86. pozici. V průběžném pořadí české dvojici patří 69, respektive 126. příčka.

Pořadí Vuelty po 16. etapě