Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bittner na Vueltě dospurtoval pátý a vylepšil si nedělní maximum. Vacek dál vládne mladíkům

Pavel Bittner podruhé za sebou dojel v elitní desítce etapy na španělské Vueltě.
Pavel Bittner podruhé za sebou dojel v elitní desítce etapy na španělské Vueltě.Profimedia
Belgický cyklista Wout van Aert (29) vyhrál v hromadném dojezdu 3. etapu Vuelty a pojistil si vedení v průběžném pořadí. Pavel Bittner (21) po nedělním šestém místě dospurtoval pátý, Mathias Vacek (22) byl dvanáctý a drží celkovou třetí pozici.

Van Aert uspěl po 191,5 km v poslední etapě na území Portugalska ve městě Castelo Branco v dlouhém spurtu. Hvězda týmu Visma-Lease a Bike oplatila porážku Australanovi Cadenu Grovesovi z nedělního finiše a dočkala se prvního vítězství od února. Trojnásobný mistr světa v cyklokrosu se dosud na Vueltě posouval pořadím: v sobotní časovce byl třetí, v neděli druhý a získal červený dres, a dnes po devíti etapových triumfech na Tour de France dosáhl na vítězství i na Vueltě.

S několikametrovým odstupem finišoval na pátém místě jeden ze dvou českých debutantů na Grand Tour Bittner a vylepšil o jednu příčku svůj výsledek z druhé etapy. Druhý muž zahajovací časovky Vacek, který jede v bílém trikotu nejlepšího mladého jezdce, byl dvanáctý.

Díky desetisekundovém bonusu za vítězství zvýšil Van Aert náskok v průběžném pořadí, které však není jeho prioritou, na 13 sekund. Druhý zůstal vítěz časovky Brandon McNulty z USA, Vacek je třetí o další dvě sekundy zpět. Van Aert se také dostal do čela bodovací soutěže, v níž Vackovi s Bittnerem patří sedmá a osmá pozice.

Po třídenním portugalském úvodu dorazí v úterý cyklisté do Španělska, kde je čeká 170,5 km dlouhá vrchařská etapa s cílem na kopci mezi městy Plasencia a Pico Villuercas. Vítěz 79. ročníku Vuelty bude korunován po 3300 kilometrech 8. září v Madridu

Celkové pořadí Vuelty po 3. etapě