Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Smutná událost v závodě Kolem Rakouska, Drege přišel o život při sjezdu z Grossglockneru

Závod Kolem Rakouska zasáhla smrt.
Závod Kolem Rakouska zasáhla smrt.AFP
Norský cyklista André Drege přišel o život v sobotní královské etapě závodu Kolem Rakouska. Pětadvacetiletý jezdec kontinentální stáje Coop-Repsol spadl podle informací pořadatelů, na které se odvolal portál laola1.at, ve sjezdu z Grossglockneru a následkům zranění podlehl. Další podrobnosti o nehodě zatím nejsou známy, Drege jel podle rakouských médií ve skupince uprchlíků.

Čtvrtou etapu vyhrál Filippo Ganna po sprinterském souboji s krajanem Diegem Ulissim,  lídrem průběžného pořadí. Slavnostní ceremoniál po etapě byl s ohledem na tragickou událost zrušen a zatím není jasné, zda bude závod pokračovat nedělní závěrečnou etapou. Rozhodnutí by mělo padnout až ráno, pořadatelé oznámili, že se budou řídit přáním rodičů zemřelého.

Závodu Kolem Rakouska se účastní i početná skupina českých cyklistů. Nejlepší z nich Jakub Otruba dokončil dnešní 151,7 km dlouhou 4. etapu na 16. místě ve skupině, která za vítězným duem zaostala o dvě sekundy. V celkovém pořadí figuruje na 12. příčce.

Drege se letos dočkal prvních úspěchů, když vyhrál menší etapové závody Kolem Rhodosu a South Aegean Tour. V závodu Kolem Rakouska figuroval před dnešní etapou v průběžném hodnocení na 38. příčce.

K tragédii došlo zhruba rok poté, co při červnovém závodě Kolem Švýcarska zemřel rovněž po pádu ve sjezdu domácí cyklista Gino Mäder. Jen několik týdnů poté přišel v Rakousku při juniorském závodě UCI za podobných okolností o život sedmnáctiletý italský talent Jacopo Venzo.