Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nešťastný pád Hirta nezastavil. Český cyklista protrpěl první etapu, na Tour ale bude pokračovat

Zlomené zuby Jana Hirta nezastavily.
Zlomené zuby Jana Hirta nezastavily.Profimedia
Cyklista Jan Hirt (33) dostal na poraněné zuby anestetika a bude na Tour de France pokračovat. Jediný český účastník "Staré dámy" utrpěl zranění poté, co mu ještě před startem závodu při cestě z podpisové akce do týmového autobusu zachytil fanoušek popruhem z batohu za jeho řidítka. Úvodní etapu dokončil s půlhodinovou ztrátou, poté Hirta ošetřil dentista a podle iDNES.cz má zuby fixované.

"Jan dostal anestetika, moc mluvit nemůže. Pokud nenastanou komplikace, bude v závodě pokračovat. Vypadá klidně," popsal mluvčí Hirtovy stáje Soudal-Quick Step Phil Lowe.

Třiatřicetiletý Hirt, který skončil v květnu osmý na Giru d'Italia, startuje na Tour podruhé. Má pomáhat belgické hvězdě Remcu Evenepoelovi, jenž dojel v úvodní etapě osmý. Hirt s bolavými zuby a rozřízlým rtem s půlhodinovou ztrátou na 162. místě.

"Dnešek byl pro něj vyloženě jen o přežití," řekl sportovní ředitel stáje Tom Steels. Incident stejně jako ostatní nechápal a zlobil se, že organizátoři nezvládli nápor diváků.

Z pódia, kde se jezdci před etapou vždy podepisují, se Hirt s kolegy z týmu vracel k týmovému autobusu. "Vtom někdo s batohem zachytil popruhem za jeho řidítka. Jan přes ně přepadl, letěl na asfalt a zlomil si dva přední zuby," popsal Steels. "Trochu jsme se vyděsili," dodal.

Dnes čeká peloton 200 kilometrů, druhá etapa vede z Cesenatica do Boloni.

Pořadí Tour de France