Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tisícová pokuta pro Bernarda za polibek s manželkou na Tour. Údajně poškodil image sportu

Bernard prý klidně pokutu zaplatí znovu.
Bernard prý klidně pokutu zaplatí znovu.Profimedia
Polibek s manželkou na Tour de France přijde francouzského cyklistu Juliena Bernarda (32) na 200 švýcarských franků (asi 5000 korun). Mezinárodní cyklistická unie jezdce stáje Lidl-Trek potrestala pokutou za to, že se s manželkou, synem a přáteli krátce zastavil a pozdravil během páteční časovky jednotlivců. Podle vyjádření UCI se svou oslavou "dopustil nevhodného chování a poškodil image sportu".

Rodina a kamarádi čekali na Bernarda ve stoupání u trati sedmé etapy Tour, která vedla jen kousek od jeho domu. "Hrozně jsem se na dnešní den těšil, věděl jsem, že tam manželka a kamarádi budou. Místo abych jel konzervativně, začal jsem časovku rychleji, abych si pak mohl v tom stoupání vychutnat s rodinou a přáteli každou sekundu. Byla to chvilka jako ze sna," citoval jezdce server cyclingnews.com.

Po průjezdu špalírem přátel a fanoušků Bernard, jenž na Tour není jezdcem pro boj o celkové pořadí, dokončil časovku na 61. místě s odstupem 3:11 minuty za vítězným Remcem Evenepoelem. "Nakonec jsem viděl, že jsem zase tak moc neztratil. Takže to bylo OK. Pro mne perfektní den," zhodnotil výsledek a dodal, že by si stejný zážitek s chutí znovu zopakoval.

"Omlouvám se UCI za poškození image sportu, ale klidně zaplatím 200 CHF každý den, abych mohl tenhle okamžik znovu prožít," napsal dvaatřicetiletý Bernard na sociální síti X.

Výsledky Tour de France