Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Rogličův pomocník Vlasov končí na Tour, odstoupil kvůli zranění z nedělního pádu

Aleksandar Vlasov musel z Tour odstoupit kvůli následkům pádu.
Aleksandar Vlasov musel z Tour odstoupit kvůli následkům pádu.Profimedia
Slovinský cyklista Primož Roglič (34), který patří mezi hlavní aspiranty na celkové prvenství, se ve zbytku Tour de France musí obejít bez jednoho ze svých klíčových pomocníků Aleksandra Vlasova (29). Jezdec týmu Red Bull-Bora-hansgrohe odstoupil kvůli následkům pádu, který měl během nedělní deváté etapy s šotolinovými úseky. Vedle jiných zranění má podle vyjádření stáje zlomený kotník.

Vlasov upadl ve vysoké rychlosti a skončil ve strouze vedle silnice. Notně otřesený ale po chvíli nasedl na kolo a etapu dokončil pětadvacátý. V celkové klasifikaci si pátý muž Tour z roku 2022 před volným pondělkem o jedno místo pohoršil z desátého na jedenácté. Závod však musel vzdát.

Rus Vlasov, který se nedávno vzdal možnosti startovat na olympiádě v Paříži jakožto neutrální sportovec, je výborným vrchařem, Roglič tak přišel o důležitého pomocníka v horách.

Slovinec, jenž během kariéry třikrát vyhrál Vueltu a loni také Giro d'Italia, je v průběžném pořadí čtvrtý. Na vedoucího krajana Tadeje Pogačara ztrácí minutu a 36 sekund. Na Tour byl Roglič dosud nejlépe druhý v roce 2020.

Výsledky Tour de France