Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Roglič si při pádu na Tour de France zlomil obratel, jeho start na Vueltě je v ohrožení

Roglič si při pádu na Tour zlomil obratel.
Roglič si při pádu na Tour zlomil obratel.AFP
Slovinský cyklista Primož Roglič (34) utrpěl při nedávném pádu na Tour de France zlomeninu obratle. Uvedl to na svém instagramovém účtu. I když se jezdec stáje Red Bull-Bora-hansgrohe pozvolna vrací k tréninku na kole, jeho plánovaný start na Vueltě, která začne po polovině srpna, je nejistý.

Roglič, jenž patřil mezi největší favority na celkové prvenství, upadl v 11. i 12. etapě Tour. Následky druhého karambolu ho donutily ze slavného závodu odstoupit.

"Bližší vyšetření po tom pádu ukázala zlomeninu výběžku obratle v dolní části zad. Minulý týden jsem se proto zotavoval ve sportovním centru Red Bullu (v rakouském Thalgau), kde se o mě skvěle starali... Pomalu se vracím na kolo a dopřeji si dostatek času na zotavenou. Uvidíme, kam mě to dostane," uvedl Roglič.

U možnosti jeho startu na Vueltě, kterou vyhrál v letech 2019 až 2021 a loni byl třetí, tak zůstává otazník. "Ředitel ví více než já a bude ho chtít mít na startu, ale Primož v současnosti jen zlehka trénuje na domácím trenažéru a myslím, že zatím jeho účast nelze potvrdit," uvedl jeho týmový šéf Ralph Denk.

Poslední ze tří Grand Tours sezony odstartuje 17. srpna v portugalské metropoli Lisabonu a skončí 8. září v Madridu.