Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pogačar se bude na Tour opírat o silný tým v čele s Yatesem. Nemůžu se dočkat, říká

Pogačar už se na Tour těší.
Pogačar už se na Tour těší.AFP
Vítěz Gira d'Italia Tadej Pogačar (25) bude mít při svém boji o návrat na trůn na Tour de France k ruce silnou armádu pomocníků v čele s Adamem Yatesem (31) či Joaem Almeidou (25). Vedení týmu UAE Emirates dnes potvrdilo očekávanou osmičlennou nominaci na 111. ročník cyklistického závodu, v němž chce Pogačar usilovat o třetí titul na Tour a cenný double Giro-Tour v jedné sezoně.

Pogačar ovládl nejslavnější závod v letech 2020 a 2021, v posledních dvou ročnících ale vždy prohrál s Jonasem Vingegaardem, který ve čtvrtek potvrdil, že po zranění bude připraven tituly obhajovat.

"Bude to už moje pátá Tour de France a nemůžu se dočkat. Příprava od mého vítězství na Giru proběhla velmi dobře. Strávili jsme spolu hodně času tréninkem ve výškách. Nemůžeme se dočkat, až začneme a věříme, že fanouškům připravíme třítýdenní napínavé závody," řekl Pogačar v prohlášení týmu.

Pogačar ovládl při svém premiérovém startu Giro suverénním způsobem a nyní chce přidat i titul na Tour. Vyhrál oba slavné závody v jedné sezoně naposledy dokázal Marco Pantani v roce 1998. Skvělou formu ukázal v generálce na Tour i jeho hlavní pomocník do hor Adam Yates, třetí muž loňského ročníku. Britský jezdec vyhrál závod Kolem Švýcarska před portugalským stájovým kolegou Joaem Almeidou.

Silnou sestavu UAE Emirates dále tvoří Španělé Juan Ayuso a Marc Soler, Pavel Sivakov z Francie, Belgičan Tim Wellens a Němec Nils Politt. Ayusa, předloňského vítěze Vuelty, a Almeidu, který byl vloni třetí na Giru, čeká na Tour premiéra.