Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pogačar na Tour ještě nemá vyhráno. Poslední týden bude těžký, vzkazuje

Pogačar má nakročeno k vítězství na Tour de France.
Pogačar má nakročeno k vítězství na Tour de France.Profimedia
Slovinská cyklistická hvězda Tadej Pogačar (25) se v boji o celkové vítězství na Tour de France ještě nevidí na trůně. Svůj náskok před hlavním soupeřem Jonasem Vingegaardem (27) sice navýšil, sám ale ví, že hotovo rozhodně není.

"Jonas se nevzdává, se svým týmem udělá pro vítězství všechno. Poslední týden bude rozhodně náročný a pořádně třaskavý," řekl Pogačar na tiskové konferenci během dne odpočinku.

Pětadvacetiletý jezdec očekává, že se dánský obhájce titulu a jeho tým Visma zaměří na útok v jedné ze dvou horských etap v pátek a v sobotu. "Ale na to se my, jako tým, velmi dobře připravíme. Jsme silní, můžeme si věřit," řekl Pogačar, který před závěrečnými šesti etapami vede před Jonasem Vingegaardem o 3:09 minuty.

Dán, jehož start na Tour byl po těžkém pádu na dubnovém závodě Kolem Baskicka dlouho otevřený, si svými výkony v Pyrenejích vysloužil Pogačarův respekt. "Jonas sem přijel bojovat o vítězství a celou dobu ukazuje, že má koule," řekl Pogacar s úsměvem. Narážel tím na kritiku, kterou on a Belgičan Remco Evenepoel vznesli na Vingegaardův defenzivní styl jízdy v prvním týdnu Tour.

Výkon jeho a jeho soupeřů v nedělním stoupání na Plateau de Beille, kdy tam jezdci v čele překonali rekord stoupání, nechal samotného Pogačara v úžasu. "Dostal jsem se na nejlepší čísla kariéry. Když jsem si je kontroloval nechtěl jsem tomu věřit," řekl. "Ale tak se zkrátka cyklistika vyvíjí. Každý pracuje i na těch nejmenších detailech. Když jsem před šesti lety začínal jako profesionál, bylo to téměř amatérské."

Výsledky Tour de France