Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Na Tour de France se šíří covid. Po odstoupení několika závodníků pořadatelé nařídili roušky

Na Tour de France se šíří covid. Po odstoupení několika závodníků pořadatelé nařídili roušky
Na Tour de France se šíří covid. Po odstoupení několika závodníků pořadatelé nařídili rouškyProfimedia
Pořadatelé cyklistické Tour de France zpřísnili kvůli nárůstu počtu nakažených covidem-19 v pelotonu opatření proti šíření nemoci. Nošení roušky je ode dneška povinné pro všechny pořadatele, novináře a další osoby, které přicházejí do kontaktu s jezdci a členy stájí. Uvedli to zástupci pořadatelské organizace ASO.

Kvůli nákaze koronavirem už 111. ročník slavného závodu opustili například britský olympijský vítěz mezi bikery Tom Pidcock či Španěl Juan Aysuo, týmový kolega a pomocník do hor lídra Tour Tadeje Pogačara. Geraint Thomas, vítěz Staré dámy z roku 2018, zatím v závodě pokračuje, přestože má mírné příznaky.

Šíření covidu v pelotonu není v posledních letech ničím neobvyklím. Aktuální lídr Tour Pogačar si podle svých slov nemocí prošel v červnu jen pár týdnů před startem závodu. 

Někteří z jezdců roušky nosí už několik dnů. Tím nejznámějším je celkově třetí Remco Evenepoel. Belgický cyklista vysvětlil, že se tak chránil před novináři, kteří je nenosili. To by se však ode dneška mělo změnit.