Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Froome se nevešel do nominace stáje Israel-Premier Tech, na Tour de France se neobjeví

Froome znovu Tour de France nepojede.
Froome znovu Tour de France nepojede.AFP
Britský cyklista Chris Froome (39) chybí podle očekávání v nominaci stáje Israel-Premier Tech na Tour de France. Čtyřnásobný vítěz nejslavnějšího závodu se stejně jako vloni nedostal do osmičlenného týmu, jehož složení dnes vedení stáje zveřejnilo. Na startu nebude ani Kanaďan Michael Woods (37), který vloni ovládl horskou etapu s cílem na sopce Puy de Dome.

Premiéra na Tour de France naopak čeká jeho krajana Dereka Geeho, který si o nominaci řekl třetím místem v celkovém hodnocení Critérium du Dauphiné. "Je to splněný dětský sen zúčastnit se největšího závodu na světě," řekl šestadvacetiletý Gee.

V nominaci týmu, který se spíše než na celkové pořadí bude soustředit na etapové úspěchy, jsou i vítěz jarní klasiky Valonský šíp Stevie Williams, Pascal Ackermann, Guillaume Boivin, Jakob Fuglsang, Hugo Houle, Krists Neilands a Jake Stewart.

Froome, jenž Tour ovládl v roce 2013 a poté třikrát v řadě v letech 2015-2017, se nedokázal vrátit do někdejší špičkové formy po vážné nehodě z roku 2019. Letos mu navíc sezonu zkomplikovala fraktura člunkové kosti po pádu v březnovém závodě Tirreno-Adriatico.

Letošní ročník Tour de France odstartuje 29. června z italské Florencie.