Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Alaphilippe si podmanil závěrečnou etapu Czech Tour, celkovým vítězem je Hirschi

Julian Alaphilippe ovládl závěrečnou čtvrtou etapu Czech Tour .
Julian Alaphilippe ovládl závěrečnou čtvrtou etapu Czech Tour .Profimedia
Závěrečnou čtvrtou etapu cyklistické Czech Tour vyhrál hvězdný Francouz Julian Alaphilippe (32). Celkovým vítězem závodu se stal Švýcar Marc Hirschi (25), který v neděli dojel za dvojnásobným mistrem světa z let 2020 a 2021 druhý. Třetí byl Kolumbijec Sergio Higuita (26).

Alaphilippe ze stáje Soudal-Quick Step rozhodl o etapovém vavřínu ve finiši po více než 129 kilometrech, které jezdci absolvovali na trati ze Šumperka do Šternberka a po nastoupaných takřka 2000 metrech.

"Tvořili jsme tempo celou druhou polovinu etapy. Byl jsem už trošku unavený, ale snažil jsem se zůstat klidný. Měli jsme jasný plán, který se podařilo zcela naplnit," uvedl Alaphilippe, pro něhož Czech Tour představovala test před závodem s hromadným startem na OH v Paříži.

"Věřím, že se nyní dobře zotavím a podám dobrý výkon. V předešlých dnech jsem byl trošku nachlazený, ale nyní už jsem stoprocentně fit a cítím se vážně skvěle," dodal Francouz.

Hirschi v barvách UAE Emirates druhým místem bezpečně uhájil celkový triumf, druhý skončil s mankem 28 sekund jeho týmový parťák Ital Diego Ulissi, třetí místo vybojoval Higuita ze stáje Red Bull-Bora-hansgrohe.

"Neměl jsem do poslední zatáčky potřebnou rychlost, navíc Julian byl skutečně super silný. Ale jsem i tak šťastný, protože celkové vítězství v Czech Tour je skvělý výsledek," uvedl pětadvacetiletý Hirschi, jenž se dostal do čela průběžného pořadí vítězstvím v páteční etapě na Pustevny a v následujících dvou etapách byl pokaždé druhý.

Nejlepším vrchařem 16. ročníku byl Michal Schuran z domácí stáje ATT Investments.

Kompletní výsledky Czech Tour