Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Šilhavého asijská mise skončila. Vaz mu zlomily nezdary v kvalifikaci mistrovství světa

Šilhavý už není trenérem Ománu.
Šilhavý už není trenérem Ománu.HAITHAM AL-SHUKAIRI / AFP
Trenér Jaroslav Šilhavý (62) během jednoho roku podruhé skončil u kormidla některého z národních týmů. Zkušený kouč se loni na podzim rozloučil s českou reprezentací, nyní odchází z lavičky fotbalistů Ománu.

Jejich kormidla se ujal začátkem února a podepsal kontrakt platný na dva a půl roku. Tým nakonec vedl pouze v šesti mezinárodních zápasech a polovinu z nich vyhrál. Vaz mu ovšem nečekaně zlomil špatný start do třetí fáze kvalifikace o postup na mistrovství světa 2026.

Omán v první polovině září nejprve prohrál 0:1 v Iráku, v domácím prostředí následně podle očekávání podlehl Jižní Koreji (1:3). V šestičlenné tabulce je jediným týmem bez bodového zisku. "Na rozhodnutí o ukončení spolupráce se shodly obě strany, tedy svaz i trenér," upřesnila asociace v oficiálním prohlášení.

Navzdory tomu, že Korea je největším favoritem skupiny, očekávala ománská média od týmu, že proti ní zabere. A ještě 10 minut před koncem domácího zápasu držel remízu 1:1. "Jenže pak hráčům došly síly, což byl důvod toho, že jsme pak dostali dva góly," vysvětloval prohru po srdnatém výkonu Šilhavý.

Jméno jeho nástupce zatím nebylo zveřejněno a svaz by ho mohl odtajnit už během tohoto týdne. Informují o tom tamní média, podle nichž by reprezentaci minimálně ve zbytku tohoto roku mohl vést v zemi populární kouč Rashid Jaber.

Šilhavý v minulosti trénoval Plzeň, České Budějovice, Liberec, Jablonec, Duklu a Slavii. České reprezentace se ujal takřka na den přesně před šesti lety (18. září 2018) a na evropském šampionátu 2021 s ní došel do čtvrtfinále. Loni tým úspěšně provedl kvalifikací na mistrovství Evropy do Německa, po listopadovém postupu následně z funkce odstoupil.

Poslední výsledky Ománu.
Poslední výsledky Ománu.Livesport