Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Šesté kolo Univerzitní ligy nabídlo tři hattricky i první prodloužení v sezoně

Šesté kolo Univerzitní ligy nabídlo tři hattricky i první prodloužení v sezoně
Šesté kolo Univerzitní ligy nabídlo tři hattricky i první prodloužení v sezoněULLH
Hokejová Univerzitní liga má za sebou kompletní 6. kolo. Během pondělního programu došlo k velkému překvapení, Pardubice srazily hřebínek Plzni, která tak musí prozatím na první místo v tabulce zapomenout. Hráči UK Hockey Prague zdolali Budějovice a vyšvihli se do čela. Ostrava si poradila v hornickém derby s Ústím, halloweenské utkání v Praze ovládli Engineers a první nájezdy sezony zvládla Olomouc. K vidění byly i tři hattricky a to od hráčů Pardubic, Ostravy a Engineers.

Akademici si vylámali zuby na pardubickém perníku

Na pardubickém ledě se představili hráči Plzně. Hned zkraje utkání vynaložili Riders větší úsilí a snahu skórovat, což se brzy projevilo i na střeleckém účtu zápasu. V páté minutě projel do útočného pásma Martin Maťátko, který z pravého kruhu vystřelil a vymetl růžek brány. O dvě minuty později našel Maťátko pěknou zadovkou Marka Ladmana, pardubický útočník prohodil kotouč mezi nohama a prostřelil hostujícího gólmana.

První branka hostí padla v 17. minutě, kdy osamocený Štěpán Hanzlík dostal přihrávku před branku a touš procpal za Petra Sodomku. V posledních třech minutách bylo k vidění mnoho gólových šancí, nakonec však vyrovnávací gól vstřelila Plzeň. Během průniku po levém křídle napálil Lukáš Folda kotouč napálil přesně k tyčce. Stav po první třetině byl tedy 2:2.

Detail zápasu Riders Univerzita Pardubice – ZČU Akademici Plzeň 6:3

Pardubice ve 25. minutě ve skóre opět odskočily. V přesilové hře vypálil po pěkné kombinaci Josef Teuber, který z ostrého úhlu překonal Jonáše Štekra. Jeden z obránců Akademiků udělal při výjezdu z obranného pásma minelu, kotouč ukořistil tahoun Pardubic Maťátko a hnal se sám na hostujícího gólmana, kterého zblízka překonal. David Markov stihl před sirénou snížit, po sérii šťastných odrazů skončil puk na jeho hokejce a byl uklizen do prázdné branky.

Ve třetí třetině se Akademici sice snažili dohnat ztrátu, ale obrana Riders působila kompaktně a moc šancí soupeři nedávala. V 55. minutě využili domácí další přesilovku, když Teuber pohotovou tečí umístil kotouč mezi tři tyče. Západočeši to pět minut před koncem zkoušeli při hře bez gólmana, ale do prázdné klece zamířil Maťátko a zkompletoval hattrick. Pardubice překvapily a po cenném skalpu si připsaly první výhru v sezoně.

Black Dogs nestačili na UK Hockey

Do Českých Budějovic dorazili šampioni z minulého ročníku UK Hockey Prague. V první periodě sice branka nepadla, hokej však nabídl několik pohledných akcí. V úvodu utkání zazářil hostující gólman, když vychytal ránu z bezprostřední blízkosti. Domácí zase držel Marek Dvořák, který zneškodnil hned několik gólovek.

První branku si připsal Filip Čmejla, pražský útočník otevíral skóre ve 25. minutě poté, co se nejlépe zorientoval v závaru před brankou. Jakub Lelek navýšil vedení Pražanů, když využil pěkného průniku svého spoluhráče, uklízel pak do prázdné klece. Několik příležitostí domácích zneškodnil ve druhé části opět výborný Kristián Novák, který vyčapal Tomáše Vochozku i Matouše Masopusta.

Detail zápasu Black Dogs Budweis – UK Hockey Prague 2:3

Domácí se do střeleckého účtu zápasu zapsali až v 50. minutě. Gólman Novák vyjel za branku a špatně rozehrál. Kotouč ukořistili Budějovičtí a Šimon Masopust z mezikruží trefil do odkryté části klece. Karlovka však vzápětí reagovala další brankou. Tomáš Krchňák jednoduše vystřelil při průniku na pravém křídle a kotouč skončil za zády Dvořáka.

Dvě minuty před koncem Black Dogs využili přesilovou hru, Jan Janoch se na levém kruhu opřel do střely a kus černé gumy dolétl až do branky hostů. Domácí ještě v závěru zkoušeli hru bez gólmana, ale ovoce to nepřineslo. Hokejisté Karlovky si tak do hlavního města odvezli všechny tři body.

V hornickém derby uspěla Ostrava

Ústí nad Labem hostilo Souboj dobyvatelů. Na Sever Čech dorazila Ostrava, v hornickém derby si to s Ústím rozdala o cenné body do tabulky. Ihned ve třetí minutě se dostali do vedení hosté, Dominik Moravčík dostal v mezikruží parádní nahrávku a propálil gólmana. Minutu před sirénou Ostravané odskočili na rozdíl dvou branek, Dominik Kafka bez problémů prostřelil brankáře Milana Kožnara. North Wings měli v první části také své šance, chyběla jim však přesnost.

Křídla ztenčila náskok hostů v polovině utkání. Úspěšným střelcem se stal Martin Kuchař, ústecký útočník elegantně projel do pásma, předvedl šikovnou stahovačku a z levé strany prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Ostrava si však ještě ve druhé části vzala dvoubrankové vedení zpět. Petr Smička pálil od modré a puk se po nešťastné teči domácího hráče dostal až do branky.

Detail zápasu HC North Wings Ústí nad Labem – BO Ostrava Vítkovice Steel 2:5

Ve třetí periodě se Severočeši snažili nahánět své soupeře. V 50. minutě se jim podařilo snížit, když Adam Janoušek šikovně tečoval puk za záda Daniela Šembery. Ostrava brzy reagovala, Kafka se otočil před bránou a jeho pokus prolétl pod vyrážečkou domácího gólmana až do branky. Pojistku do prázdné klece přidal opět Kafka a další hattrick v ULLH byl na světě.

Drama celků ze dna tabulky rozsekly nájezdy

V Kuřimi se představila Olomouc, utkaly se tak dva celky ze spodních pater tabulky. V úvodní dvacetiminutovce branka nepadla, výbornou práci v této části zápasu předváděli především gólmani, kteří ničili všechny příležitosti střelců.

Druhá část patřila herně hráčům z Olomouce, i přes velké šance ale zůstal Michal Martinčík nepřekonán. Naopak domácí Kavalíři otevřeli ve 37. minutě skóre zápas. Lukáš Kaukič využil přesné přihrávky při úprku do útočné třetiny a zamířil přesně mezi betony hostujícího gólmana.

Detail VUT Cavaliers Brno – HC Univerzita Palackého v Olomouci 2:3

Na lámání chleba došlo až ve třetí periodě. Hanáci se na listinu střelců dostali ve 44. minutě, Adam Procházka tečoval nahození spoluhráče a mohl se zamířit radovat z branky. Obrat dokonal David Lavička, který měl přesně nastavenou hokejku, díky které poslal kotouč do branky domácích. Cavaliers se však nevzdali, deset minut před koncem skóroval v přesilovce Richard Rogožník, který se z bezprostřední blízkosti nemýlil.

V závěru měl na hokejce gólovku olomoucký Jan Kropáč, šanci ale neproměnil a poprvé v sezoně se šlo v aktuální sezoně Univerzitní ligy do prodloužení. Hra tři na tři mnoho šancí nenabídla, spíše se vyostřovaly souboje mezi hráči. Proto se došlo až do nájezdů. Hned v první sérii vymíchal domácího gólmana Lukáš Pernický. Na začátku páté série srovnal Lukáš Kaukič, ale olomoucký útočník Jan Morev reagoval gólem a vystřelil hostům bonusový bod.

Engineers zapsali první výhru na Hvězdě

Utkání pražských Engineers proti HC MUNI mělo speciální nádech. Domácí již dlouho avizovali, že půjde o halloweenské utkání, a tak dorazili v kostýmech fanoušci i hráči. Podpořit Inženýry na prvním zápase na Hvězdě dorazilo krásných 603 fanoušků. V první třetině se hra přelévala ze strany na stranu, šancí měli více domácí, nedokázali však udeřit.

První přesná trefa padla až za polovinou utkání, Inženýr Michal Kučera pohotově vystřelil na vzdálenější tyčku a David Holub na něj lapačkou nedosáhl. Domácí pokračovali v náporu, kotouč dokonce poskakoval na brankovišti, ale díky obětavým zásahům hostujících hokejistů Pražané další gól zatím neslavili.

Detail zápasu Engineers Prague – HC MUNI 4:1

A vzápětí využili první výraznější šance hosté, Vojtěch Kadlic prokličkoval mezi soupeři a bekhendovým blafákem poslal puk za bezmocného Josefa Havla. Celek z hlavního města však velmi rychle reagoval, Holub byl krátký na střelu Kučery.

Engineers odskočili zkraje třetí části ještě více. Vojtěch Matějka našel místo v horním růžku branky Holuba. Hokejisté z moravské metropole se o vstřelení branky snažili, ale brzdily je nepřesnosti. Minutu před koncem utkání využili domácí chybné rozehrávky HC MUNI. Tomáš Kadlec poslal kotouč na Kučeru, který přesným zakončením dovršil třetí hattrick 6. kola ULLH.