Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Šestá letošní změna. Rune opět střídá kouče, potenciál mu má pomoct naplnit trenér z dětství

Šestá letošní změna. Supertalent Rune opět zkusí kouče z dětství, má mu pomoct splnit ambice
Šestá letošní změna. Supertalent Rune opět zkusí kouče z dětství, má mu pomoct splnit ambiceLINTAO ZHANG / GETTY IMAGES ASIAPAC / Getty Images via AFP
Holger Rune (21) si už loni dělal zálusk na grandslamový triumf, místo toho je ale v krizi a od začátku předchozí sezony triumfoval pouze na malé akci v Mnichově. Dánský supertalent zkouší další změnu, už šestou v tomto roce, a znovu angažoval kouče ze svého dětství Larse Christensena.

Rune ovládl na konci sezony 2022 po senzačním vítězství nad Novakem Djokovičem prestižní akci Masters v Paříži a logicky do další sezony vstupoval s nejvyššími ambicemi. A sice získat první grandslamový titul.

Jenže k takovému úspěchu se vůbec nepřiblížil. Na podnicích velké čtyřky stále nepřekročil čtvrtfinále a po zmíněném triumfu ve francouzské metropoli upachtil titul jen v Mnichově, a to po odvrácených mečbolech proti outsiderovi Boticovi van de Zandschulpovi.

V posledním roce a půl se dánský supertalent neustále snaží najít cestu k větším úspěchům. To zahrnuje neustálé změny v realizačním týmu, hlavně na postu trenéra. Další pokus probíhá v posledních týdnech. Bývalý čtvrtý a nyní 14. hráč světa se rozhodl pro návrat ke svému trenérovi z dětství Larsovi Christensenovi, který letos vedl také další mladou dánskou naději Claru Tausonovou. A rozhodně s ním nespolupracuje poprvé. Christensen má pomáhat dalšímu kouči Kennethovi Carlsenovi, jenž už nějakou dobu v trenérském týmu Runeho působí.

"S Larsem se známe mnoho let a vyvinuli jsme si vlastní tenisovou řeč. Za poslední měsíc jsem s ním v Dánsku párkrát trénoval a mimo jiné mi to pomohlo velmi zlepšit podání," uvedl Rune v rozhovoru pro dánská média.

Ke spolupráci se vyjádřil už i Christensen: "Holgera znám od doby, kdy byl malý kluk s velkými sny. Nyní se těším, až s ním budu znovu spolupracovat a tvrdě pracovat na dosažení ambiciózních cílů, které pro něj máme. Každý zná Holgerův obrovský potenciál a jeho oddanost a vášeň je něco naprosto jedinečného, ​​s čím je privilegium pracovat jako trenér."

Rune se v tomto týdnu zúčastní exhibiční akce Six Kings Slam v Saúdské Arábii, kde budou účinkovat také Djokovič, Rafael Nadal, Jannik Sinner, Carlos Alcaraz a Daniil Medveděv. Christensen na něj bude dohlížet i v závěru sezony na evropských halových podnicích.