Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Serena Williamsová rozšiřuje program. Před US Open se chce představit i v Cincinnati

Serena Williamsová se objeví na domácím US Open.
Serena Williamsová se objeví na domácím US Open.Profimedia
Serena Williamsová (40) nedávno v Eastbourne podnikla návrat na kurty po téměř roční pauze a postupně rozšiřuje program. Před závěrečným grandslamem roku US Open se hodlá díky chráněnému žebříčku představit na podniku WTA 1000 v Torontu a nově také na akci stejné kategorie v Cincinnati. Informaci oznámili pořadatelé.

Williamsová se na kurty vrátila na poslední wimbledonské generálce v Eastbourne ve čtyřhře po boku Ons Džabúrové (27). Ujít si nenechala ani Wimbledon, na kterém se loni v prvním kole zranila a kvůli problémům s podkolenní šlachou rok nehrála. Na nejslavnějším turnaji po bitvě s Harmony Tanovou vypadla hned na úvod, ale brzy oznámila, že našla motivaci dál bojovat a s tenisem ještě nekončí.

Bývalá světová jednička a majitelka 23 grandslamových trofejí, jež za dva měsíce oslaví 41. narozeniny, má nyní jasný plán. Po návštěvě Toronta (od 6. srpna) bude startovat také na další "tisícovce" v Cincinnati, kde v letech 2014 a 2015 triumfovala a o rok dříve hrála finále. Na domácí půdě se objeví poprvé od US Open 2020.

Podnik v Cincinnati je na programu od 13. do 21. srpna a herní pole vedou světové jedničky Daniil Medveděv s Igou Šwiatekovou. Kromě nejstarší účastnice letošního ročníku Williamsové jsou z bývalých šampionek přihlášeny Viktoria Azarenková, Madison Keysová, Garbiñe Muguruzaová a Karolína Plíšková. Z Češek by neměly chybět ani Barbora Krejčíková, Petra Kvitová a Karolína Muchová, která by si hlavní soutěž měla zahrát díky chráněnému žebříčku..

Mezi přihlášenými stále figuruje i Novak Djokovič, který ale v tuto chvíli nesplňuje podmínky pro vstup do země. Pořadatelé dále lákají na Rafaela Nadala a Alexandera Zvereva, jenž od zranění kotníku v semifinále French Open nehraje. Celkem se má ve dvouhrách představit 19 grandslamových vítězů.