Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Senzační mistrův konec. Plzeň vypadla v MOL Cupu s Hlučínem, hattrick dal Smékal

Plzeň překvapivě v MOL Cupu pokračovat nebude.
Plzeň překvapivě v MOL Cupu pokračovat nebude.twitter.com/fcviktorkaplzen
Viktoria Plzeň překvapivě nezvládla duel s Hlučínem a po výsledku 2:3 vypadla z MOL Cupu už ve 3. kole. Nepřesvědčivý výkon favorita potrestal po změně stran nečekaným hattrickem odchovanec ostravského fotbalu Dominik Smékal (24). Vítěznou branku navíc vstřelil až v nastaveném čase. Západočeši tak zopakovali nepovedené vystoupení v poháru z minulého roku, kdy došli pouze do osmifinále.

Úřadující český mistr začal zápas v pomalém tempu a s pevnou defenzivou Hlučína si dlouho nevěděl rady. Po čtvrthodině hry pálil z nadějné pozice hostující Aleš Čermák, s jehož zakončením do středu brány si ale bez potíží poradil Lapeš. Domácí gólman zasáhl také proti ráně Erika Jirky směřující k levé tyči. Neuspěl ani Fortune Bassey, který po centru z levé strany hlavičkoval přímo do náruče připraveného Lapeše. Další příležitost si už ospale hrající Plzeň v první půli nevypracovala.

Statistiky utkání Hlučín - Plzeň

Špatný výkon Západočechů podtrhl krátce po změně stran střídající Tomáš Chorý. Ten byl faulován ve vápně domácích, avšak následnou penaltu sám sedmadvacetiletý útočník neproměnil, skvělým zákrokem se zaskvěl Lapeš. V 70. minutě zaskočil Plzeň Smékal, který individuální akci zakončil povedenou ranou na zadní tyč. Krátce nato vyrovnal po závaru ve vápně Mohamed Tijani.

Hlučín ovšem vrátil do vedení důrazný Smékal poté, co zcela osamocený před bránou nadvakrát překonal brankáře. V divokém závěru podruhé srovnal dalekonosnou ranou Pavel Bucha, konečné slovo však měl pár vteřin před koncem opět Smékal. Domácí hrdina totiž doklepl hlavou do brány milimetrový centr.

Hlučín tak překvapivě přichystal Plzni první porážku v českých soutěžích během letošní sezony a ukončil jakékoliv myšlenky na potenciální západočeský double. Na dalšího soupeře si však musí slezský tým počkat.

Livesport hráč utkání: Dominik Smékal (Hlučín)

Další utkání MOL Cupu