Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sedláček po postupu: Věřil jsem, že vyhraju. Dirk bude jiná káva, absolutní favorit

Sedláček po postupu: Věřil jsem, že vyhraju. Dirk bude jiná káva, absolutní favorit
Sedláček po postupu: Věřil jsem, že vyhraju. Dirk bude jiná káva, absolutní favoritProfimedia
Mistrovství světa v šipkách začalo pro české fanoušky nejlépe, jak mohlo. Do Alexandra Palace se poprvé v historii vypravili hned dva Češi – Adam Gawlas (20) a Karel Sedláček (43). A oba se v Londýně představí i po víkendu. Zatímco první jmenovaný se při své premiéře v "Ally Pally" radoval z postupu v sobotu, zkušenější "Zlej Kája" slavil premiérový úspěch na PDC World Darts Championship o den později. Při svém třetím vystoupení na slavném pódiu zdolal "Evil Charlie" Raymonda Smithe 3:0 na sety. "Od začátku jsem si věřil, že zápas vyhraju. Ale nebylo to vůbec snadné," hodnotí postup do druhého kola exkluzivně pro Livesport Zprávy Sedláček.

Jak jste se při svém třetím vystoupení na mistrovství světa cítil? Přeci jen obě dvě předchozí skončila porážkou...

"Hrál jsem klidně. Byl jsem v pohodě, koncentrovaný a v podstatě jsem si od začátku věřil, že zápas vyhraju."

Postup ve třech setech... Na první pohled jasná záležitost?

"Hladce vypadá možná výsledek, ale jinak zápas snadný nebyl. Raymond měl hromadu šipek, aby sebral klíčové legy pro sebe. Ale prostě mě pouštěl zpátky k terči na opravku a to se mu vymstilo."

Působil jste velice klidně, bylo to klíčové?

"Rozhodně! Klíčem k vítězství byla má soustřěděnost, touha a odhodlanost... A myslím, že i fakt kvalitní hra založená na skvělém zavírání."

Adam Gawlas se vrací na volné dny domů, jak a kde strávíte pauzu před druhým kolem vy?

"Domů neletím, mám sice pauzu do čtvrtka, ale připravuju se na hotelu. Už mám postavěný terč. Budu odpočívat a zároveň trénovat. Podívám se také po okolí hotelu... Převládat ale bude samozřejmě příprava a soustředění na čtvrteční zápas."

V něm vyzvete 14. hráče světa Dirka van Duijvenbodeho...

"To bude úplně jiná káva. Dirk bude absolutním favoritem zápasu. I tak věřím, že když předvedu takový výkon a soustředěnou hru jako dnes (v neděli), tak jsem schopný mu konkurovat. Počkám si na jeho chybu, které se budu snažit využít. Pak se může stát cokoliv. Prostě věřím, že dokud nebude hozená poslední šipka, jsem schopný Dirka porazit. A udělám pro to všechno!"

Detail zápasu Sedláček – Smith 3:0

Výsledek zápasu Sedláček – Smith
Výsledek zápasu Sedláček – SmithLivesport