Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Samsonovová ve Washingtonu nenašla přemožitelku, mezi muži ovládl turnaj Kyrgios

Aktualizováno
Samsonovová ve Washingtonu nenašla přemožitelku, mezi muži ovládl turnaj Kyrgios
Samsonovová ve Washingtonu nenašla přemožitelku, mezi muži ovládl turnaj KyrgiosProfimedia
Ruská tenistka Ljudmila Samsonovová (23) vyhrála turnaj ve Washingtonu a slaví druhý titul po loňském triumfu na trávě v Berlíně. Šestou nasazenou Estonku Kaiu Kanepiovou (37) ve finále na tvrdém povrchu porazila za hodinu a tři čtvrtě 4:6, 6:3 a 6:3. V mužské kategorii se zadařilo Nicku Kyrgiosovi (27), který díky skvělému servisu zdolal ve finále Citi Open Yoshita Nishioka 6:4, 6:3 a získal svůj sedmý titul na okruhu ATP.

Vyrovnaný první set rozhodl jediný brejk, který ve 12. gamu proměnila Kanepiová. Ve druhé sadě naopak sebrala soupeřce dvakrát servis Samsonovová a vyrovnala. Ruska si pomohla celkem deseti esy, za stavu 4:3 čistou hrou opět prolomila podání Kanepiové a následně brejk potvrdila.

Samsonovová, která v letech 2014 až 2018 reprezentovala Itálii, porazila 37. hráčku světa Kanepiovou i podruhé v kariéře. V novém vydání žebříčku se posune o 18 příček na 42. místo.

Výsledky tenisového turnaje žen ve Washingtonu

Na podniku v hlavním městě USA se hrál také mužský turnaj, v němž se nadmíru zadařilo Nicku Kyrgiosovi. Australan v neděli na Citi Open přehrál ve dvou setech Japonce Yoshita Nishioku 6:4, 6:3 a získal svůj sedmý titul na okruhu ATP. Ve finálovém duelu si kontroverzní tenista pomohl především skvělým servisem, neboť svému soupeři nasázel 12 es.

"Je to pro mě velmi emotivní. Když vidím, kde jsem byl loni, a teď, je to neuvěřitelná proměna," řekl a vzápětí dodal: "Ukázal jsem pořádnou sílu, vytrval jsem, pokračoval, překonal vše a stále byl schopen hrát."

Statistiky z utkání Nishioka - Kyrgios