Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Samson v čínském Chengdu prohrála ve finále Turnaje mistryň se světovou juniorskou jedničkou

Laura Samson v čínském Chengdu prohrála ve finále Turnaje mistryň.
Laura Samson v čínském Chengdu prohrála ve finále Turnaje mistryň.Profimedia / ČTK / imago sportfotodienst / Paul Zimmer
Laura Samson (16) v čínském Chengdu postoupila do finále juniorského Turnaje mistryň. Jedna z největších náctiletých nadějí českého tenisu v souboji o titul prohrála se svou australskou vrstevnicí a světovou jedničku Emerson Jonesovou (16) 4:6, 4:6.

Samson začala v letošním roce více hrát profesionální turnaje a dosáhla už na tři triumfy na podnicích ITF W15. Na juniorském okruhu sice v aktuální sezoně žádný titul nezískala, ale i díky finálové účasti na French Open se kvalifikovala na prestižní Turnaj mistryň pro osm nejlepších juniorek.

Ve finále česká naděje podlehla 4:6, 4:6 aktuální světové jedničce Jonesové, která si letos na juniorských grandslamech zahrála finále na Australian Open a ve Wimbledonu. Stejně stará Australanka na turnaji neprohrála ani jeden zápas a do juniorského žebříčku získala 850 bodů.

Bývalá juiorská jednička a aktuálně pátá hráčka žebříčku ITF v čínském Chengdu nezačala vůbec dobře, když v úvodním zápase skupiny schytala výprask a kanára od Američanky s českými kořeny Kristiny Penickové. V dalších dvou utkáních skupinové fáze však nepovolila set Mice Stojsavljevicové z Velké Británie ani Američance Tyře Caterině Grantové a ve skupině skončila na druhém místě. V semifinále přehrála ve třech setech Jeline Vandrommeovou, která v tomto roce dvakrát kralovala na větších podnicích J300.

V Chengdu se hraje také juniorský Turnaj mistrů. Jan Kumstát a Maxim Mrva skončili už ve skupinové fázi, přesto na turnaji ještě bojují o celkové umístění mezi pátým až osmým místem.