Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Šampion Kopecký znovu vyhrál Rallye Pačejov, Mareš si pojistil druhé místo v MČR

Šampion Kopecký znovu vyhrál Rallye Pačejov, Mareš si pojistil druhé místo v MČR
Šampion Kopecký znovu vyhrál Rallye Pačejov, Mareš si pojistil druhé místo v MČRProfimedia
Již jistý český šampion Jan Kopecký (40) vyhrál potřetí v řadě Rallye Pačejov, předposlední závod mistrovství České republiky v automobilových soutěžích. Druhý skončil s odstupem dvanácti sekund Filip Mareš (31) a třetí byl Dominik Stříteský (22). Před závěrem šampionátu je jasné, že Mareš skončí druhý i celkově.

Čtyřicetiletý Kopecký, jenž si na předešlé Barum rallye ve Zlíně zajistil devátý titul v kariéře, byl v čele soutěže od první rychlostní zkoušky. Nakonec sice vyhrál jen pět z dvanácti měřených testů, první místo ale neopustil. Zbývajících sem erzet, včetně tří posledních, vyhrál Mareš.

Favorizovaný Kopecký ale dnes na prvním testu navýšil náskok na téměř 18 sekund a poté již mohl rallye bez zbytečného riskování kontrolovat.

"Ke startu na Pačejově jsem přistupoval stejně jako ke všem ostatním soutěžím. Soustředili jsme se na kvalitní přípravu posádky i vozu, abychom potom mohli předvádět rychlou a zároveň spolehlivou jízdu. Polevit v tempu na trati nejde, protože tím klesá i soustředění a zvyšuje se prostor pro chybu," uvedl Kopecký v tiskové zprávě Škody.

Spokojený byl nakonec i Mareš. "Nedělali jsme žádné zbytečné chyby. Na každou sekci se nám podařilo připravit vhodné nastavení vozu i dobře zvolit pneumatiky. Prostor pro další zrychlení vidím zejména na mokrém povrchu," řekl Mareš po rallye, kterou provázelo deštivé počasí.

Domácí šampionát zakončí 3 Städte rallye s centrem v německém Waldkirchenu v polovině října.