Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

S Alcarazem si ví rady. Auger-Aliassime porazil jedničku i potřetí a je ve finále

S Alcarazem si ví rady. Auger-Aliassime porazil jedničku i potřetí a je ve finále
S Alcarazem si ví rady. Auger-Aliassime porazil jedničku i potřetí a je ve fináleAFP
Kanadský tenista Félix Auger-Aliassime (22) porazil v semifinále turnaje v Basileji Španěla Carlose Alcaraze (19) ve dvou setech 6:3, 6:2 a v neděli si zahraje o čtvrtý letošní i kariérní titul. Úřadující světovou jedničku Alcaraze zdolal Auger-Aliassime i potřetí v kariéře. Jeho finálovým soupeřem bude Dán Holger Rune (19), který si ve dvou tie-breacích poradil se Španělem Robertem Bautistou a útočí na druhý triumf za sebou.

Třetí nasazený Kanaďan pustil soupeře k brejkbolu až v posledním gamu, který však nakonec získal a po necelé hodině a půl zápas ukončil. K vítězství si pomohl devíti esy a třemi brejky, zatímco Alcaraz měl v obou statistikách nulu. Auger-Aliassime zatím v Basileji neztratil servis ani v jednom ze 40 gamů na podání.

Devatenáctiletý Španěl si v Basileji připsal první výhru na turnaji ATP Tour od zářijového triumfu na US Open, po němž se dostal do čela žebříčku, o šestý letošní titul si ale nezahraje. O tři roky starší Auger-Aliassime může navázat na triumfy z předchozích dvou říjnových turnajů ve Florencii a Antverpách.

Utkání Alcaraz - Auger-Aliassime

"Dařilo se mi podání, ale Alcaraz mi nedopřál ani chvíli odpočinku. Teď mi zbývá poslední zápas, ale už tak to byl fantastický týden. Bojoval jsem proti nejlepším tenistům na světě a se svou úrovní jsem spokojený," řekl Kanaďan.

Také Rune je na vítězné vlně, minulý týden vyhrál turnaj ve Stockholmu. Ve finálových zápasech má devatenáctiletý Dán bilanci dvě výhry a jednu porážku. Před dvěma týdny neuspěl v Sofii, první titul v kariéře získal v dubnu v Mnichově.

Utkání Rune - Bautista-Agut