Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Rozjetý Čorič v Cincinnati porazil i Tsitsipase a slaví první triumf na Masters

Rozjetý Čorič v Cincinnati porazil i Tsitsipase a slaví první triumf na Masters
Rozjetý Čorič v Cincinnati porazil i Tsitsipase a slaví první triumf na MastersProfimedia
Borna Čorič (25) své senzační tažení v Cincinnati zakončil ziskem svého prvního titulu na turnajích ATP od Halle 2018 a celkově třetího. Pětadvacetiletý Chorvat, který se po skalpu Rafaela Nadala rozjel k fantastickým výkonům, ve finále porazil 7:6, 6:2 Stefanose Tsitsipase (24) a poprvé vyhrál podnik série Masters. V žebříčku vylétne ze 152. na 29. místo.

Bývalý 12 hráč světa Borna Čorič se v březnu vrátil na kurty po roční pauze zaviněné zraněním ramene. Vyjma červnového triumfu na antukovém challengeru v italské Parmě se mu však nedařilo. Na pěti z osmi turnajů ATP vypadl hned v prvním kole a zaznamenal pouhé tři vítězství.

V uplynulém týdnu na prestižním turnaji Masters 1000 v Cincinnati ale překvapil pět hráčů Top 20 a tři členy elitní 10. Jediný set ztratil s Rafaelem Nadalem, s nímž si poradil už potřetí v kariéře, a zaskočit dokázal i Lorenza Musettiho, Roberta Bautistu, Félixe Augera-Aliassimea, Camerona Norrieho a ve finále Stefanose Tsitsipase.

Chorvat v posledním vzájemném duelu s o necelé dva roky mladším Řekem svedl pětisetovou bitvu a na US Open 2020 ji přetavil v postup až do svého jediného grandslamového čtvrtfinále. Nyní v Ohiu zvítězil 7:6, 6:2 a oslavil nejcennější triumf.

Statistiky utkání Tsitsipas - Čorič

Přitom úvod finálového zápasu Čoričovi nevyšel. V prvních třech gamech uhrál jen dva fiftýny a rychle prohrával 1:4. Od té chvíle ale odvrátil každý ze šesti soupeřových brejkbolů. První set získal v tie-breaku, v němž neprohrál ani bod, v závěru vyhrál čtyři gamy po sobě a nakonec finálový souboj ukončil po necelých dvou hodinách boje.

"Na začátku jsem nehrál dobře a on mě hodně tlačil. Pak jsem ale začal lépe podávat, zlepšil se a bojoval. Ve druhém setu jsem, myslím, hrál nejlepší tenis za celý rok," komentoval chorvatský šampion, který se stal žebříčkově nejníže postaveným vítězem turnaje Masters 1000.

Čorič se z turnajového vítězství raduje potřetí v kariéře a poprvé po čtyřech letech. Předchozí tituly vybojoval na antuce v Marrákeši 2017 a na trávě v Halle 2018, v Cincinnati tak vybojoval první trofej na tvrdém povrchu.

"Nevěřil jsem, že turnaj vyhraju. Jednoduše jsem věřil, že můžu vyhrát každý zápas. Tak jsem to pak dělal pět dní v řadě," usmíval se na tiskové konferenci spokojený rodák ze Záhřebu, který ve světovém žebříčku vyletí ze 152. na 29. místo a pro US Open si zajistil místo mezi nasazenými.

Program US Open