Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Rozjetá Plíšková, v Torontu za 54 minut smetla Anisimovovou a čeká ji Sakkariová

Karolína Plíšková je v Torontu v osmifinále.
Karolína Plíšková je v Torontu v osmifinále.Profimedia
Tenistka Karolína Plíšková (30) má za sebou jedno z nejvydařenějších utkání sezony. Na turnaji v Torontu oplatila Američance Amandě Anisimovové (22) týden starou porážku ze San Jose a po výhře 6:1, 6:1 postoupila v Kanadě do osmifinále. Upravila tak vzájemnou bilanci na pět výher a jednu porážku. Její další soupeřkou bude třetí nasazená Maria Sakkariová (27) z Řecka.

Plíšková do letošní sezony kvůli zlomenině ruky naskočila až v březnu a uplně ztratila formu z té loňské, během níž hrála finále v Římě, Wimbledonu a Montrealu a semifinále v Cincinnati. Do Toronta, kde obhajuje finálové body a hrozí jí vypadnutí z Top 20, přijela s mizernou sezonní bilancí 10-12 a pouhými dvěma postupy do čtvrtfinále.

V kanadské metropoli je ale i díky trápení soupeřek už v osmifinále a může při třetím startu v řadě postoupit mezi nejlepší osmičku, čímž by vyrovnala své maximum v tomto dějišti. Česká jednička v úvodním kole přehrála krajanku Barboru Krejčíkovou a dnes za 53 minut deklasovala dvakrát 6-1 Amandu Anisimovovou.

Přehled výsledků turnaje v Torontu

V utkání od začátku ve všech směrech dominovala. Soupeřka jí sice pomáhala chybami, nicméně spoustu si jich rodačka z Loun vynutila aktivní a přesnou hrou. Největší zlepšení zaznamenala na servisu, trefila sedm es a jen jednu dvojchybu a obě brejkbolové hrozby odvrátila. Sama měla 11 šancí na brejk a pět zužitkovala.

Ve čtvrtek narazí na Marii Sakkariovou. Turnajové trojce, která se v úterý stala první osmifinalistkou, má ve čtvrtém vzájemném souboji co vracet. Loni s ní prohrála ve čtvrtfinále US Open.

Plíšková je jedinou českou zástupkyní, jež na letošním Canadian Open zvládla nástrahy prvního kola. Kromě Krejčíkové vypadly také Petra Kvitová a kvalifikantky Marie Bouzková s Terezou Martincovou.