Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Richardsonová v Eugene letěla jako blesk, mistryně světa zaběhla nejlepší stovku sezony

Richardsonová se může těšit na olympijskou premiéru.
Richardsonová se může těšit na olympijskou premiéru.AFP
Mistryně světa v běhu na 100 metrů Sha'Carri Richardsonová (24) si jako vítězka americké kvalifikace zajistila na nejkratší trati start na olympijských hrách v Paříži a může se těšit na premiéru pod pěti kruhy. Odbýt si ji měla už před třemi lety v Tokiu, tehdy ale jako velká favoritka na zisk zlata těsně před začátkem o účast přišla kvůli pozitivnímu testu na marihuanu. V Eugene v sobotu zvítězila v nejlepším čase této sezony 10,71 sekundy před Melissou Jeffersonovou (10,80) a Twanishou Terryovou (10,89).

"Mám pocit, že každá kapitola, kterou jsem v životě prošla, mě připravovala na tuhle chvíli," řekla čtyřiadvacetiletá sprinterka, jež se rok po kauze s marihuanou nedokázala kvalifikovat na domácí světový šampionát v Eugene a až vloni se prosadila na MS v Budapešti, kde byla i členkou zlaté sprinterské štafety a přidala bronz na dvoustovce. "Byl to skvělý závod a teď už se nemůžu dočkat, až se vydám do Paříže," dodala.

O třetí olympijský triumf za sebou bude moci bojovat koulař Ryan Crouser, který vyhrál nabitou soutěž výkonem 22,84. Za 22 metrů se dostali i zbylí medailisté, lídr letošních světových tabulek Joe Kovacs (22,43) a Payton Otterdahl (22,26).