Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Reprezentační obránce Matějů znovu mění dres. V Itálii bude hrát Serii B za Palermo

Aktualizováno
Reprezentační obránce Matějů znovu mění dres. V Itálii bude hrát Serii B za Palermo
Reprezentační obránce Matějů znovu mění dres. V Itálii bude hrát Serii B za PalermoTwitter Palermo F.C.
Třetího zaměstnavatele během jednoho roku bude mít Aleš Matějů (26). Český obránce v zimě opustil Brescii a zamířil do tehdy prvoligových italských Benátek. S klubem, který sestoupil do Serie B, se nyní rozloučil a stal se novou posilou Palerma hrajícího stejnou soutěž.

Matějů se vyvázal ze smlouvy a do Palerma zamířil zdarma. Sicilskému druholigovému klubu se upsal na dva roky, součástí dohody je opce na třetí sezonu.

"Palermo FC oznamuje získání sportovních práv na Aleše Matějů. Aleše v Palermu vítají místní fotbalová komunita, prezident Mirri a celá rodina patřící ke klubu," uvedl italský klub na internetových stránkách.

Matejů je odchovancem Příbrami, v Česku na sebe upozornil výkony v dresu Plzně a před pěti lety přestupoval do anglického Brightonu. Po jedné sezoně zamířil na hostování a následně také přestup do Brescie.

Tabulka Serie B

V Benátkách měl zajímavý úvod a hned v prvním utkání proti Sassuolu (1:4) připravil jedinou branku svého týmu. Celkem zde nastoupil k devíti zápasům, sestupu do Serie B ale nezabránil. Nyní si stejnou soutěž zahraje za Palermo.

"Klíčovou roli hrál trenér Eugenio Corini, kterého znám z působení v Brescii. Zavolal mi, představil mi, jaký je plán týmu i jeho. Jednání byla rychlá a dost konkrétní," řekl Matějů v rozhovoru pro Sport Invest.

Osmdesátiprocentní podíl v Palermu v létě získala skupina City Football Group, která vlastní i anglického giganta Manchester City. "Projekt jim šlape. Myslím, že to tady dobře nastartují. Chtějí vrátit Palermo tam, kde působilo, takže Serie A a popřípadě potom i evropské poháry," přiblížil Matějů, pro něhož bylo setrvání na Apeninském poloostrově prioritou.

Výsledky Palerma v probíhající sezoně

"Samozřejmě jsem byl otevřený i jiným možnostem, ale Itálii bych pořád řadil na svém seznamu nejvýš. Velkou roli hrálo to, že už jsem tady čtyři roky a člověk je na to zvyklý. Samozřejmě teď to bude jinačí, protože je to Sicílie a jih. Ale myslím, že základ Itálie zůstává a těším se na to."

Za české reprezentační "áčko" si dosud Matějů připsal 14 startů. Loni v létě byl na mistrovství Evropy, na šampionátu ale plnil pouze roli náhradníka a do zápasů nezasáhl. Je univerzálním obráncem, může nastoupit na obou krajích defenzivy, případně i na stoperu.