Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Reprezentace už se v Budějovicích sešla na ledě. Mašín čeká na negativní test

Kari Jalonen už připravuje své svěřence na ledě.
Kari Jalonen už připravuje své svěřence na ledě.Profimedia
Hokejová reprezentace dnes v Českých Budějovicích odstartovala přípravu na prvním akci seriálu Euro Hockey Tour, turnaj Karjala. Na prvním tréninku v Budvar areně, kde se Česko ve čtvrtek utká se Švédskem, chyběl na ledě obránce Dominik Mašín (26), jenž čeká na negativní výsledek testu na koronavirus.

Národní tým se na jihu Čech sešel již v pondělí odpoledne, trénovat ale začal až dnes. "Máme jen čtyři tréninky. V pondělí jsme měli s klukama schůzku na hotelu s krátkým videem. Dnes jsme se zaměřovali na herní situace, agresivní napadání a další věci. Stejně jako v minulé sezoně chceme hrát v pěti lidech," řekl finský kouč Kari Jalonen, jenž reprezentaci převzal po nevydařených únorových olympijských hrách a dovedl ji k bronzu na mistrovství světa.

Na ledě byl s týmem i útočník Petr Holík, jenž v pondělí nahradil zraněného Adama Musila. Mezi sedmadvaceti hráči - bez Mašína - jsou tři nováčci: dodatečně povolaný útočník Patrik Poulíček z Pardubic a Martin Jandus s Davidem Vitouchem z pražské Sparty.

Složení formací: Will, Langhammer, Stezka - Košťálek, T. Dvořák, Kundrátek, Ščotka, Mozík, Sklenička, M. Jandus, Němeček, L. Zábranský ml. - Chlapík, M. Špaček, Lenc - Horký, Holík, Červenka - H. Zohorna, Kodýtek, Smejkal - P. Kousal, Poulíček, O. Beránek - Zachar, D. Vitouch, P. Zdráhal.