Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Reprezentace má nového videotrenéra, Jalonenovi bude pomáhat bývalý gólman Norrena

Fredrik Norrena v NHL chytal za Columbus.
Fredrik Norrena v NHL chytal za Columbus.Profimedia
Novým členem realizačního týmu hokejové reprezentace je bývalý brankář Fredrik Norrena (38). Fin, jenž během aktivní kariéry působil i v NHL, bude mužstvu pod vedením jeho krajana Kariho Jalonena pomáhat v roli videotrenéra.

Pozici videotrenéra vedle Jiřího Horáčka zastával v minulé sezoně po Jalonenově nástupu jiný Fin Kalle Kaskinen, jenž při nemoci asistenta Libora Zábranského zkraje zaskakoval i na postu asistenta hlavního trenéra.

"Fredrik Norrena bude na pozici videotrenéra, jeho role bude ale trošku odlišná, než jakou zastával Kalle," uvedl media manažer týmu Ondřej Kalát.

Bývalý brankář Norrena má z dob hráčské kariéry mnoho úspěchů. Na olympiádě 2006 v Turíně pomohl Finsku ke stříbru. Stříbro a bronz má ze světových šampionátů v letech 2006 a 2007. Čtyřikrát vyhrál finskou ligu, jednou slavil na klubové úrovni ve Švédsku a v KHL. Více než dvě sezony odchytal v NHL v barvách Columbusu.

Hráčskou kariéru ukončil Norrena v roce 2014 a hned se přesunul do pozice kouče. Mezi lety 2014 a 2020 působil jako trenér brankářů v předním finském klubu TPS Turku. Ve stejném klubu se stal následně asistentem i posléze i hlavním koučem u juniorského týmu TPS.