Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Řepík po prohře Sparty s Aalborgem: Rozhodly naše chyby, Dánové nehráli špatně

Michal Řepík byl autorem obou branek Sparty.
Michal Řepík byl autorem obou branek Sparty.Michal Beránek / CNC / Profimedia
Ani dva góly kapitána Michala Řepíka (33) nepomohly hokejistům Sparty k vítězství v úvodním zápase Ligy mistrů proti Aalborgu. Dánský mistr dokázal v Praze dvakrát vyrovnat a ve třetí třetině rozhodl o vítězství 3:2. A český reprezentant po utkání přiznal, že Pirates vyhráli zaslouženě.

"Bylo to těžké utkání, Dánové nehráli vůbec špatně. Když jsme se dostali do šancí my, tak jsme je neproměnili nebo jsme situace občas přehrávali. Oni se tlačili do brány, hráli jednoduše a my jsme jim chybami dovolili dávat góly. Dali nám třetí a pak se to těžko dohánělo," řekl Řepík.

Aalborg podle jeho slov svou hrou Spartu nepřekvapil, i když pro Pražany to představoval neznámého soupeře. "Viděli jsme něco menšího na videu, ale jinak je neznáme. Což není nic proti nim. Nehráli vůbec špatně. Rozhodující ale bylo, že jsme my nehráli dobře. Naše hra nevypadala dobře. Musíme na tom zapracovat a zvedat se, abychom byli připraveni na extraligu," podotkl člen elitní útočné formace Pražanů.

Statistiky utkání Sparta - Aalborg

Řepík se v zápase dvakrát zapsal mezi střelce po podobných situacích. Nejprve tečoval střelu Adama Poláška, poté Ondřeje Mikliše. "Vyplynulo to ze hry. Máme chodit před bránu a jednou mě to trefilo do brusle, podruhé do holeně. Se štěstím. Nebylo to nic sehraného," přiznal.

Dánský tým o výhře rozhodl ve třetí části, kdy se Pražané tlačili do útoku, zatímco hosté hrozili z brejků. "Věděli jsme, že hrají dlouhé přihrávky. Občas jsme se tam nechali zavařit a špatně jsme to zachytávali," uznal rodák z Vlašimi.

Další zápas v LM čeká Spartu v neděli, kdy doma přivítá švédskou Luleu. "Dánové hráli výborně, ale myslím si, že Lulea bude ještě o level výš. Musíme se nachystat hlavně hlavama, abychom dělali to, co máme, a byli jim vyrovnaným soupeřem," dodal Řepík.

Další výsledky Ligy mistrů