Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Rekonvalescence nejde podle plánu. Chci hrát, ale nevím, kdy se vrátím, hlásí Nadal

Rekonvalescence nejde podle plánu. Chci hrát, ale nevím, kdy se vrátím, hlásí Nadal
Rekonvalescence nejde podle plánu. Chci hrát, ale nevím, kdy se vrátím, hlásí Nadal@RafaelNadal
Rafael Nadal (36) odhalil v rozhovoru pro španělská média svůj aktuální zdravotní stav. Rekordman v počtu grandslamových trofejí přišel o probíhající podnik Masters v Indian Wells a nestihne ani ten následující v Miami. Navíc není jisté, zda se představí hned na začátku antukového jara. "Chci hrát, ale nevím, kdy se vrátím," prohlásil antukový král.

Nadal se naposledy představil na lednovém Australian Open, kde v roli obhájce titulu ve druhém kole senzačně neuhrál ani set s Mackenziem McDonaldem. V závěru druhé sady se ovšem zranil a problém s kyčlí řešil i s fyzioterapeutem přímo na kurtu. Přes očividné omezení pohybu utkání dohrál.

Následná vyšetření odhalila poranění druhého stupně v kyčelním svalu s očekávanou dobou léčby šest až osm týdnů. Pauza se však protahuje, Španěl nestihl probíhající Masters v Indian Wells, hrát nebude ani v Miami a nyní není vůbec jisté, kdy návrat podnikne. Navíc po více než 900 týdnech, poprvé od dubna 2005, vypadne z TOP 10 žebříčku.

"Podstupuju testy, abych viděl, jak se ze zranění zotavuju, jaký je progres. Od Austrálie jsem s médii moc nemluvil, tam jsem na tom byl hodně špatně. Jedná se o velkou trhlinu ve svalu, trochu natržená je i šlacha. Je to na velmi komplikovaném místě, obzvláště pro tenistu, takže rekonvalescence probíhá pomaleji, než bychom chtěli," přiznal.

"Nezbývá nám nic jiného, než být trpěliví. Vím, že mi utíkají turnaje, už mi však není dvacet. Samozřejmě jsem ze všech těch zranění za poslední rok unavený, ale co nadělám. Každý den jsem v akademii, trénuju, posiluju a 15 až 20 minut hraju na kurtu."

Rodák z Manacoru obvykle zahajuje antukové jaro na Masters v Monte Carlu, které letos startuje 9. dubna. Sám však přiznal, že neví, kdy bude schopen se znovu objevit na turnajích. "Nevím, jestli to bude v Monte Carlu, Barceloně, nebo Madridu. Ale chci hrát, takže jakmile to bude možné, okamžitě nastoupím."

Jeho největším cílem je teď samozřejmě už 15. kariérní triumf na French Open, kde od začátku své kariéry předvádí neskutečnou dominanci. "Nejdůležitější je teď být zdravý, abych měl pocit, že můžu být na antuce konkurenceschopný a zaútočit na další titul v Paříži."