Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ranieri dává sbohem Cagliari i kariéře, s Leicesterem senzačně ovládl Premier League

Claudio Ranieri skončí u fotbalistů Cagliari a plánuje ukončit kariéru.
Claudio Ranieri skončí u fotbalistů Cagliari a plánuje ukončit kariéru.Profimedia
Trenér Claudio Ranieri (72) opustí po sezoně fotbalisty Cagliari, s nimiž v předposledním ligovém kole udržel příslušnost v nejvyšší soutěži. Vedení klubu oznámilo, že angažmá ukončí po vzájemné dohodě. Podle italských médií se kouč rozhodl uzavřít trenérskou kariéru.

Ranieri přišel do klubu ze Sardinie minulou sezonu a mužstvo dovedl k postupu ze Serie B. Nyní měl před sebou ještě rok smlouvy. Naposledy se na lavičku postaví ve čtvrtek, kdy Cagliari hostí v posledním kole ligy Fiorentinu.

"Mistr Ranieri se loučí s Cagliari. Roníme slzy smutky a vděčnosti pro muže, který dokázal napsat jedny z nejkrásnějších kapitol v historii Cagliari," uvedlo vedení klubu v prohlášení. Ranieri v Cagliari poprvé působil už v roce 1988, kdy ho ze Serie C1 dovedl až do nejvyšší soutěže.

Zkušený italský trenér slavil největší úspěch v roce 2016, kdy dovedl Leicester City k senzačnímu titulu v Premier League. V minulosti působil mimo jiné v Neapoli, Valencii, Atléticu Madrid, Chelsea, Juventusu, AS Řím či Interu Milán, vedl i řecký národní tým.