Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Rallye Hustopeče ovládl už popáté Pech, průběžné vedení v domácím šampionátu drží Kopecký

Václav Pech ovládl Rallye Hustopeče.
Václav Pech ovládl Rallye Hustopeče.Profimedia
Václav Pech si dojel pro páté vítězství na Rallye Hustopeče v kariéře. Vedení v průběžném pořadí mistrovství České republiky si upevnil druhým místem Jan Kopecký, který za svým dlouholetým rivalem zaostal o 2,7 sekundy.Třetí místo obsadil s odstupem 69 sekund Dominik Stříteský.

Kopecký s Pechem bojovali podle očekávání o výhru od samotného začátku. Po páteční první etapě byl v čele Kopecký, který útočil na deváté vítězství v populární rallye mezi jihomoravskými vinicemi. Dnes ale Pech vyhrál čtyři z šesti rychlostních zkoušek a po druhém testu se dostal do čela, které již neopustil.

"Bylo to hodně vyhrocené a je neuvěřitelné, jak dokážeme jet nadoraz až do konce soutěže. Zdejší šotolina mi vyhovuje, jen nám nesmí dát jen minutové startovní intervaly jako v pátek v noci," řekl Pech České televizi.

V Hustopečích kraloval Václav Pech.
V Hustopečích kraloval Václav Pech.agrotecrally.cz

Z pohledu hodnocení mistrovství ČR Kopeckého porážka mrzet nemusela, protože výsledky Pecha startujícího se speciálem WRC se do šampionátu nezapočítávají.

"Byla to přetahovaná s Vaškem jako na každé soutěži. Podařilo se nám dostat se ještě na první místo, ale odpoledne na prostřední zkoušce zapršelo a my měli obuté tvrdé pneumatiky. Než jsem si je stačil osahat, tak jsme něco ztratili a přišli tak vlastně o vítězství,“ uvedl v ČT Kopecký.

Pátým dílem domácího mistrovského seriálu bude Bohemia Rallye Mladá Boleslav na začátku července.