Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Radil je nadšený z návratu do Pardubic a se starými známými chce titul

Lukáš Radil se v reprezentačním dresu zúčastnil mimo jiné ZOH 2018
Lukáš Radil se v reprezentačním dresu zúčastnil mimo jiné ZOH 2018Profimedia
Po sedmi letech se vrátil zpátky. Hokejový útočník Lukáš Radil (31) patří opět extraligovým Pardubicím. V dresu Dynama získal v minulosti dva domácí tituly, přičemž letos by rád přidal třetí. Reprezentant a bývalý hráč San Jose Sharks věří, že s Východočechy zamíří úplně nejvýš.

"Jsem na to strašně natěšený a zvědavý. Samozřejmě se těším na plnou halu, fanoušci tu jsou fantastičtí. Když jsem se rozhodoval o návratu, tak jsem ani o jiném klubu nepřemýšlel. Znám město, prostředí. Ale na druhou stranu to možná bude o to těžší," řekl Radil při úterním slavnostním představování posil Dynama.

Rodák z Čáslavi, který v Pardubicích působil již v mládežnickém věku, zamířil do zahraničí v roce 2015. Po třech sezonách ve Spartaku Moskva odešel na dva roky do NHL a snažil se prosadit do sestavy San Jose. Následně se vrátil do Spartaku a v minulé sezoně působil v Dinamu Riga. "Bylo toho hodně. Vedle hokejových zkušeností jsem získal i nějaké životní," pousmál se.

Radil v mistrovské sezoně Východočechů 2009/10 odehrál za áčko jako junior jen dvanáct zápasů, o dva roky později už byl ale pevnou součástí týmu. Z mistrovského kádru v klubu nyní působí ještě obránci Jan Kolář, Jan Zdráhal a útočník Robert Kousal. "To je jedna z věcí, na které se těším nejvíc. Zase si zahraju s kluky, které znám v podstatě od dorostu nebo juniorky," řekl Radil.

Účastník olympijských her v Pchjongčchangu 2018 a dvou světových šampionátů si dobře uvědomuje, že Pardubice budou v nadcházející sezoně patřit mezi favority a nebojí se hovořit o titulu. "Podle sestavy je vidět, že budeme mířit úplně nejvýše. Žádný pohár ale nikdy nevyhrála jména na papíře. Potenciál musíme ukázat na ledě. Samozřejmě, že to nebude jednoduché. Budeme se ale snažit dosáhnout na co nejlepší výsledek," dodal Radil.