Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Rabiot odmítl Turecko i Saúdskou Arábii, po konci v Juventusu hodlá zůstat v TOP lize

Adrien Rabiot došel s Francií na letošním Euru do semifinále.
Adrien Rabiot došel s Francií na letošním Euru do semifinále. AFP
Budoucnost Adriena Rabiota (28), který po odchodu z Juventusu zůstává volným hráčem, by měla ležet v jedné z pěti nejlepších evropských soutěží. Bývalý dlouholetý záložník PSG obdržel lukrativní nabídky ze Saúdské Arábie a Turecka, rozhodl se je však nevyslyšet.

Rabiot je po odchodu z Juventusu spojován s řadou klubů, překážkou jsou ale vysoké finanční náklady na jeho plat a podpisový bonus. Podle španělského deníku Mundo Deportivo má záložníka v hledáčku Barcelona, kromě toho měly dorazit nabídky od nejmenovaných klubů z Premier League a Serie A.

Pro katalánský celek však zůstává limitem platový strop. Blaugranas měli potíže zaregistrovat Daniho Olma, který po návratu do mateřského klubu vynechal první dva ligové zápasy. Barcelona by však – stejně jako v případě nedávné posily – mohla využít zranění jiného hráče. Momentálně jsou dlouhodobě na marodce obránce Marc Bernal nebo záložník Frenkie de Jong.

Rabiot se s Juventusem rozloučil po pěti letech, během nichž odehrál 212 soutěžních zápasů s bilancí 22 gólů a 15 asistencí. V sezoně 2019/20 se podílel na zisku Scudetta, kromě toho oslavil tři pohárová prvenství. Celkově 19 cenných trofejí – včetně šesti titulů – vybojoval s PSG.