Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Puškař Nymburský přidal k titulu mistra Evropy triumf ve finále Světového poháru

Petr Nymburský ovládl finále SP v Káhiře.
Petr Nymburský ovládl finále SP v Káhiře.Profimedia
Puškař Petr Nymburský (27) ovládl ve finále Světového poháru třípolohovou střelbu z libovolné malorážky. Úřadující mistr Evropy v této disciplíně porazil v Káhiře v souboji o zlato švýcarského soupeře Jana Lochbihlera 16:14.

Česká výprava na Prezidentském poháru v egyptské metropoli vybojovala kompletní medailovou sbírku. V pátek získala stříbro Lucie Brázdová ve vzduchové pušce a třetí místo obsadil olympijský šampion v trapu Jiří Lipták, který v semifinále prohrál až v rozstřelu s pozdějším vítězem Josipem Glasnovičem z Chorvatska.

Nymburský při premiéře ve finále SP triumfoval poté, co s náskokem jediného bodu obsadil poslední postupové místo ve čtvrteční kvalifikaci. Sobotní osmičlenné semifinále mu vyšlo náramně, vyhrál ho s více než tříbodovým náskokem a zajistil si souboj o zlato. O jeho soupeři rozhodl rozstřel, ve kterém Lochbihler porazil maďarského puškaře Zalána Peklera.

Finále Nymburský rozhodl ve svůj prospěch v závěrečných dvou položkách a završil povedený rok. Letos získal ve Vratislavi druhý evropský titul v kariéře a stejně jako v roce 2019 v Boloni zároveň zajistil Česku účastnické místo na olympijských hrách. V Polsku byl také členem zlatého družstva a týmovou soutěž ovládl i na Světových pohárech v Riu de Janeiro a Čchang-wonu.

U všech těchto triumfů byl i Jiří Přívratský, který v Káhiře nepostoupil z kvalifikace. V Egyptě startovalo devět reprezentantů, což znamenalo rekordní českou účast. Do Prezidentského poháru se ve 12 olympijských disciplínách kvalifikovali střelci na základě pořadí ve světovém žebříčku do 12. místa.