Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

PSG musí Mbappému doplatil 55 milionů eur, rozhodla odvolací komise. Klub se zřejmě obrátí na soud

ČTK
Mbappé má podle komise nárok na 55 milionů eur.
Mbappé má podle komise nárok na 55 milionů eur.AFP
Odvolací komise Francouzské ligové asociace (LFP) nařídila fotbalovému Paris Saint-Germain doplatit bývalé hvězdě týmu Kylianu Mbappému (25) 55 milionů eur (zhruba 1,38 miliardy korun). Informovala o tom agentura AFP. Úřadující francouzský mistr už dříve uvedl, že se rozhodnutím komise řídit nebude. Případ zřejmě skončí u soudu.

Kapitán francouzské reprezentace Mbappé v létě přestoupil do Realu Madrid po vypršení smlouvy zadarmo. Podle jeho zástupců mu PSG dluží tříměsíční mzdu a část bonusů za předchozí prodloužení smlouvy.

Klub tvrdí, že se Mbappé těchto peněz vzdal loni v létě, když s ním chtěl PSG prodloužit kontrakt, což hráč odmítal. Nyní pětadvacetiletý fotbalista údajně souhlasil s tím, že si nebude sumu nárokovat, pokud ho PSG pustí po sezoně zadarmo.

Zástupci mistra světa z roku 2018 tvrdí, že tato dohoda není platná, protože útočník byl v té době kvůli vyjednávání o nové smlouvě vyřazen z mužstva a byl pod tlakem. Obě strany se sice dohodly před svědky, ale jen ústně, takže je podle Mbappého právníků ujednání neplatné. PSG oproti tomu hovoří o "gentlemanské dohodě".